• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Napovednik //

Kako v tujino? online

23.11.2020
17:00
splet
Facebook
Kako na študij v tujino? / Kako na delo v tujino? / Kako kot prostovoljec v tujino?

 

Kam in kdaj na Erasmus? Kako se prijaviti na študij v tujini? Kako poteka delo v Ameriki in koliko si tam zares lahko privarčuješ? Je prostovoljstvo v tujini brezplačno? Kako se na AuPair odpraviti v oddaljeno državo? Kaj narediti, ko odhod domov zaradi epidemije ni možen?

Tokratni mesec november posvečamo promociji študentske mobilnosti v tujino, zato v okviru projekta Kako v tujino organiziramo dva dogodka, med katerima bo zagotovo vsak od študentov našel vsaj en razlog, da se v bližnji prihodnosti poda v tujino in pridobi mednarodne izkušanje.

DOGODKA:
<> 23. 11. ob 17:00 Kako na študij v tujino?
<> 23. 11. ob 17:45 Kako na delo v tujino?
<> 23. 11. ob 18:30 Kako kot prostovoljec v tujino?

<><><><><><><><><><><><><>

 

Kako na študij v tujino? (23. 11., 17:00)

Študij v tujini se sliši zelo mikavno, a kaj ko ne veš, v katero državo se podati za pol ali kar celo leto. Kdaj se je potrebno prijaviti na študijsko izmenjavo? Katera fakulteta sploh ponuja enake možnosti študija, kot tvoja matična v Sloveniji? In kje si naj sploh poiščeš stanovanje ali študentski dom?

Veliko lažje bi bilo te stvari vprašati kar nekoga iz prve roke, kajne?

................................

V ponedeljek, 23. 11., ob 17:00, bomo na dogodku gostili več študentov različnih študijskih smeri in različnih študijskih destinacij, ki so se študija v tujini že udeležili, da bodo z nami delili vse potrebne informacije in trike, ki so pomembni za čim lažjo prijavo na študijsko izmenjavo, menjavo okolja in uspešen študij v tujini.

Dogodek bo potekal preko spletne aplikacije Zoom.

 

Kako na delo v tujino? (23. 11., 17:45)

Bi rad združil delo s potovanjem, hkrati pa izpilil znanje tujega jezika? Kje sploh iskati delo? Kdaj in kje se moraš prijaviti? Kaj vse moraš urediti pred odhodom? Kaj pa, če ti delo ne bo všeč? Kaj pomeni kratica CCUSA?

V ponedeljek, 23. 11., ob 17:45, bomo na dogodku podrobneje predstavili AuPair, organizacijo Nomago travel (bivši STA potovanja), različna priložnostna dela v tujini ter spletne strani, kjer si lahko delo v tujini poiščete sami, gostili pa bomo tudi več študentov z različnimi izkušnjami dela v številnih državah po svetu. Udeleženci dogodka boste imeli priložnost pridobiti informacije iz prve roke, zato ne oklevajte z vprašanji.

Dogodek bo potekal preko spletne aplikacije Zoom.

 

Kako kot prostovoljec v tujino? (23. 11., 18:30)

Bi rad pomagal ljudem tretjega sveta in ob enem v živo spoznal njihovo kulturo in način življenja? Reševal naravo in se pobližje soočil z negativnimi okoljskimi posledicami? Ne veš, na kakšne načine lahko kot prostovoljec sploh pomagaš? Kaj pa stroški? Je prostovoljstvo res brezplačno?

V ponedeljek, 23. 11., ob 18:30, se bomo na dogodku podrobneje seznanili z najrazličnejšimi oblikami prostovoljstva v tujini, s katerimi lahko klasične počitnice zamenjamo za nekaj novega in pridobimo edinstveno izkušnjo. Z nami bodo študentje, ki so se sami že preizkusili kot prostovoljci, in ki bodo z nami delili marsikatero prijetno pa tudi manj prijetno izkušnjo s tujine. Kako so si oni poiskali prostovoljno aktivnost, ali bi se v to podali še enkrat in na kaj bi bili pri naslednji podobni izkušnji bolj pozorni, boste lahko izvedeli na dogodku.

Dogodek bo potekal preko spletne aplikacije Zoom.? Povezavo za predhodne prijave še objavimo

 

Prenesi v: