• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Ulični akcionizem //

Ulični akcionizem

»Sprehodi se skozi državno ureditev«

2.10.2013 12:00:00 AM
Študentska organizacija kot del Evropske prestolnice mladih 2013, v okviru programa Mala šola politike pripravlja dne 8.10.2013, od dopoldanskih do popoldanski ur, aktivnosti za vse občane MOM.

Za mlade se pripravlja Ulični akcionizem, s katerim želimo prebivalce Maribora seznaniti z Malo šolo politike in jim na interaktiven način predstaviti organiziranost Republike Slovenije.

Osnovna ideja dogodka je, da na enem izmed mariborskih trgov pripravimo pot skozi slovenske veje oblasti. Tako se bodo mimoidoči  lahko sprehodili od postojanke do postojanke, ki bodo vključevale informacije o predsedniku države, vladi, parlamentu, sodiščih. Vsaka postojanka bo označena s tablo, na kateri bo opis posameznega državnega organa z njegovimi glavnimi pristojnostmi in nalogami.

Inštruktorji Male šole politike bomo udeležence vodili po poti, jim zastavili kakšno vprašanje in tako preverili njihovo informiranost z državno ureditvijo. Prav tako pa jim bomo z znanjem, pridobljenim na izobraževanjih, podrobneje predstavili državno ureditev ter jih seznanili s kakšnimi zanimivimi dejstvi o politiki. Pripravili bomo tudi izročke z osnovnimi informacijami o državni organiziranosti. Besedilo bo napisano poljudno, s čimer bomo pritegnili tudi politične laike.

Poleg tega pa bomo pripravili informativno stojnico z gradivom o Evropski prestolnici mladih ter Mali šoli politike. Tam bomo poskrbeli za odmevno promocijo projekta, mimoidočim bomo povedali kaj več o dosedanjih in prihodnjih aktivnostih in poskrbeli, da bo projekt postal še bolj prepoznaven.

Pri izdelavi koncepta dogodka smo torej ubrali drugačni pristop, politiko želimo predstaviti na inovativen način ter jo približati mladim in tudi širši množici. S tem bomo še korak bližje k našemu pomembnemu cilju – povečanju politične participacije prebivalstva. Izobraženi mladi se bodo namreč lažje vključili v politične procese.

Aktivnosti bodo potekale na Trgu Svobode, 8.10.2013

*V primeru slabega vremena, bo projekt prestavljen.

Aktivnosti bodo potekale na Trgu Svobode, 8.10.2013
Aktivnosti bodo potekale na Trgu Svobode, 8.10.2013
Mladi "postanite aktivni!"
Mladi "postanite aktivni!"
Prenesi v: