• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
ŠOUM pozdravlja študente v Mariboru //

ŠOUM pozdravlja študente v Mariboru

ŠOUM je izvedla obsežno akcijo Dostop, kjer med bruce deli informativne mape.

30.9.2013 2:19:43 PM
Ob začetku novega študijskega leta bodo bruci prejeli priročne mape z informacijami, ki jih bodo potrebovali za uspešen študij in kvalitetno preživljanje prostega časa. ŠOUM v jeseni za študente pripravlja številne aktivnosti, povsem pa je prenovljena tudi spletna stran.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je ob začetku novega študijskega leta 2013/14, pripravila informativno akcijo »DOSTOP«, s katero želi izraziti dobrodošlico brucem in jim zagotoviti vse informacije, ki jih potrebujejo za uspešno vključitev v študentsko življenje. Hkrati ŠOUM predstavlja tudi številne aktivnosti, ki se bodo za mariborske študente izvedle v jesenskem semestru, študenti pa lahko vse informacije sedaj najdejo tudi na prenovljeni spletni strani www.soum.si.

»Že od vsega začetka se pri ŠOUM trudimo, da mariborski študenti dobijo potrebne informacije in podporo ob študiju. Pomembno je, da se zavedajo svojih pravic in dolžnosti, mi pa jim bomo hkrati omogočili tudi pester obštudijski program«, študente pozdravlja predsednik ŠOUM Jaka Žižek

Študentsko mapo DOSTOP bruci Univerze v Mariboru prejemajo pred svojimi fakultetami že pred samim pričetkom študijskega procesa. Ob rokovniku, ki vsebuje 10 nasvetov za čim lažjo vključitev v študentsko življenje, bodo bruci med drugim prejeli še kemični svinčnik, odpirač in »študentski plakat«, ki jim bo krasil študentsko sobo ali stanovanje.

ŠOUM je v poletnem času povsem prenovila svojo spletno stran (www.soum.si), na kateri študentje dobjoi vse informacije o študiju, pravicah in dolžnostih študentov, ki jih imajo pri študijskem procesu, štipendiranju, bivanju in vseh ostalih elementih študentske socialne varnosti. Poleg osnovnih, za uspešen študij nujnih informacij, so na spletni strani predstavljene še številne možnosti za preživljanje prostega časa v univerzitetnem mestu Maribor, med njimi kopica obštudijskih dejavnosti, ki jih skozi vse leto pripravlja Skupina ŠOUM.

Skozi celotno študijsko leto ŠOUM študentom pomaga tudi preko študentov tutorjev. Tutorstvo v organizaciji ŠOUM se bo letos izvajalo na:

 • Ekonomsko-poslovni fakulteti,
 • Fakulteti za gradbeništvo,
 • Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko,
 • Fakulteti za organizacijske vede,
 • Filozofski fakulteti in
 • Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede.

Po podatkih iz preteklega študijskega leta, študent tutor povprečno tutorstvu nameni 16 ur mesečno. Predvideno število tutorjev za leto 2013/14 je 69.

Pestra študentska jesen v Mariboru

ŠOUM pripravlja jeseni za študente tudi številne ostale aktivnosti:

1. oktober – Pozdrav študentom - Velika otvoritvena zabava ŠOUM s skupino Bajaga i Instruktori ter predskupino Can of Bees (Štuk)

8. in 9. oktober – Študentski krvodajalski teden – Častim pol litra (UKC Maribor in ŠTUK)

15. oktober – Brucovanje ŠOUM s skupino Mambo kings (Štuk)

22. oktober – Kostanjev žur z Adijem Smolarjem (Štuk)

12. november – Martinovanje s skupino Gadi

Mape je brucem delil tudi predsednik ŠOUM Jaka Žižek.
Mape je brucem delil tudi predsednik ŠOUM Jaka Žižek.
Nekaj manj kot 4500 brucev vstopa med študente.
Nekaj manj kot 4500 brucev vstopa med študente.
ŠOUM pripravlja številne projekte za študente
ŠOUM pripravlja številne projekte za študente
Uvod v novo študijsko leto bo Velika otvoritvena zabava, kjer bo nastopila skupina Bajaga i Instruktori
Uvod v novo študijsko leto bo Velika otvoritvena zabava, kjer bo nastopila skupina Bajaga i Instruktori
Prenesi v: