• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
ŠOUM študentom invalidom sofinancira pripomočke za študij //

ŠOUM študentom invalidom sofinancira pripomočke za študij

ŠOUM in DŠIS skušata študentom invalidom čim bolj olajšati pogoje za študij. Rok za prijavo je 20. oktober 2013.

10.10.2013 9:17:10 AM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) in Društvo študentov invalidov Slovenije (DŠIS) bosta tudi letos, s sofinanciranjem nakupa tehničnih ali drugih študijskih pripomočkov, v skupni vrednosti 2.000 evrov, skušala študentom invalidom omogočiti kakovosten in predvsem enakovreden študij. Zato pozivata vse študente invalide, ki potrebujejo kakršenkoli pripomoček, ki jim lahko olajša študij, da do 20. oktobra 2013 pošljejo svojo prošnjo na e-naslov sociala@soum.si in Natasa@dsis-drustvo.si.

Prošnjo, v kateri je obrazložena tudi invalidnost in kako bo ta pripomoček posamezniku služil pri študiju, je treba oddati do 20. oktobra 2013. Prošnji mora biti priložen tudi predračun za izbran pripomoček in življenjepis študenta. Pripomočki bodo predani namenu predvidoma v začetku novembra.

Matic Kirbiš, vodja projekta dodaja: »Na Študentski organizaciji Univerze v Mariboru se zavedamo, da je potrebno študentom invalidom omogočiti lažji in kakovostni študij. V ta namen že vrsto let organiziramo projekt Sofinanciranje pripomočkov študentom invalidom. S srečanjem dosedanjih prejemnikov pripomočkov želimo spodbuditi tudi ostale, da se prijavijo.«

Razpis je objavljen na spletni strani Društva študentov invalidov Slovenije.

Prošnjo, v kateri je obrazložena tudi invalidnost in kako bo ta pripomoček posamezniku služil pri študiju, je treba oddati do 20. oktobra 2013.
Prošnjo, v kateri je obrazložena tudi invalidnost in kako bo ta pripomoček posamezniku služil pri študiju, je treba oddati do 20. oktobra 2013.
Prenesi v: