• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Večer v banki: Online //

Večer v banki: Online

Bodi varen tudi na spletu

30.10.2013 1:45:07 PM
V torek, 29. 10., je Nova kreditna Banka Maribor ponovno odprla svoja vrata in gostila še en v nizu uspešnih Večerov v banki, tokrat z naslovom Online.


Torkov večer je bil tokrat namenjen spletnemu bančništvu, varovanju osebnih podatkov na spletu ter spletnemu nakupovanju. Predavanje se je začelo s pojasnili o vrstah spletnega plačevanja v preteklosti in danes. Predavatelji so poudarili, da se je včasih za naročila na spletu lahko plačevalo predvsem s tako imenovano metodo po povzetju, dandanes pa pri plačilih spletnih nakupov prevladujejo kreditne kartice. Strokovnjaki Nove kreditne banke Maribor terFakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko so udeležence predavanja opozorili, da je ob spletnem nakupovanju vedno potrebno najprej preveriti varnost spletne strani, kjer želimo opraviti nakup. Pozornost naj bi kupec vedno namenil t.i. varnim stranem, katerih domena se začne s https. Modro bi bilo tudi preveriti spletne podatke prodajalca, saj bi ob težavi pri naročanju lahko stopili v stik s fizično osebo po telefonu oziroma se dogovorili za osebni obisk na navedenem naslovu.

Predavatelji Nove KBM so kot varne kreditne kartice predstavili kreditne kartice Nove KBM, o katerih si lahko več preberete na spletnem naslovu:http://www.nkbm.si/predplacniska-visa. Kot prednost dotične kreditne kartice so izpostavili možnost sms obveščanja o vsakem spletnem plačilu, ki ga opravite: Ta funkcija vam omogoča hitro ukrepanje v primeru zlorabe vaše kreditne kartice. Nova KBM zagotavlja, da v 99,9% primerov izgubljeni denar vrnejo nazaj na kreditno kartico.

Povzeto po Dostop.si

Torkov večer je bil tokrat namenjen spletnemu bančništvu, varovanju osebnih podatkov na spletu ter spletnemu nakupovanju.
Torkov večer je bil tokrat namenjen spletnemu bančništvu, varovanju osebnih podatkov na spletu ter spletnemu nakupovanju.
Pozornost naj bi kupec vedno namenil t.i. varnim stranem, katerih domena se začne s https.
Pozornost naj bi kupec vedno namenil t.i. varnim stranem, katerih domena se začne s https.
Prenesi v: