• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Novičnik ŠOS - 360 stopinj //

Novičnik ŠOS - 360 stopinj

Študijska praksa - osrednja tema novembrske številke

21.11.2013 1:55:21 PM
Osrednja tema novembrski mesečnik je študijska praksa, saj so o tem razpravljali na nedavnem nacionalnem posvetu. Ključni deležniki so si zadali skupni cilj sistemske ureditve praktičnega izobraževanja v programih prve bolonjske stopnje, kar bo študentom prineslo praktične kompetence in znanja ter izboljšalo njihovo perspektivo pri prehodu na trg dela.


Poleg zaključkov z delavnic, na katerih so iskali rešitve in načine za implementacijo praktičnega izobraževanja v programe, lahko preberete tudi rezultate spletne ankete, ki je pokazala, da si 96 odstotkov študentov, ki zdaj v svojih programih nimajo praktičnega izobraževanja, tega želijo. O študijskih praksah je v intervjuju spregovorila tudi direktorica CMEPIUS dr. Alenka Flander, ki je dejala, da v tujini študijske prakse razumejo v veliko širšem kontekstu. Poudarila je pomen profesorjev, ki imajo tudi sami dober vpogled v potrebe okolice in ki uspejo najti možnosti za praktično delo  (projektno ali dejansko konkretno delo v organizacijah, podjetjih) za svoje študente.

Preberete lahko še o Financ festih, delavnicah finančnega opismenjevanja študentov, ki bodo spet potekale v Ljubljani in Mariboru ter o prav posebnem projektu Kluba študentskih družin Slovenije, s katerim si bodo zagotovili zdravo in svežo zelenjavo. Seveda pa ne manjkajo niti napovedi dogodkov in še in še.

Vsekakor vredno branja! Novičnik najdete tukaj.  

Osrednja tema novembrski mesečnik je študijska praksa, saj so o tem razpravljali na nedavnem nacionalnem posvetu.
Osrednja tema novembrski mesečnik je študijska praksa, saj so o tem razpravljali na nedavnem nacionalnem posvetu.
Prenesi v: