• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Spoznaj ŠOUM - predsedstvo //

Spoznaj ŠOUM - predsedstvo

Predstavljamo vam člane študentskega predsedstva ŠOUM in njihovo delovanje

2.1.2014 12:11:35 PM
Študentsko predsedstvo Študentske organizacije Univerze v Mariboru izvaja del obštudijskih in interesnih dejavnosti študentov ter vodi študentsko politiko. Obravnava vprašanja na posameznih področjih študentskega življenja in opravlja druge dejavnosti, ki jih določata Študentski zbor ŠOUM in Statut ŠOUM.


Predsedstvo sestavljajo predsednik, sekretar za izobraževanje in univerzitetno politiko, sekretar za socialna in zdravstvena vprašanja, sekretar za mednarodno sodelovanje ter sekretar za interesne dejavnosti študentov.

Študentsko predsedstvo je izvršilni organ Študentske organizacije Univerze v Mariboru in je v svojih pristojnostih odgovorno Študentskemu zboru Študentske organizacije Univerze v Mariboru.

 

Predsednik - Alen Brkić

Predsednik koordinira delo celotnega predsedstva in oddelkov, ki delujejo znotraj ŠOUM. Predsednik odgovarja najvišjemu organu ŠOUM, ki je študentski zbor. Predsednik ŠOUM je prav tako član predsedstva Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) in skrbi za pravice študnetov ne samo na lokalnem, temveč tudi na nacionalnem in mednarodnem nivoju.

 

Podpredsednica ŠOUM in sekretarka za interesne dejavnosti študnetov - Melanie Trčalek

Oddelek za interesne dejavnosti študentov ŠOUM celostno skrbi za izvajanje interesnih dejavnosti študentov. Z izvajanjem lastnih projektov skrbi za zabavne, promocijske, kulturne in družabne prireditve. Zagotovo poznate Lampiončke, Veliko otvoritveno zabavo, Četrtkove večere kulture, Seksoslovje ... Več o oddelku in njihovih projektih najdete tukaj.

 

Sekretarka za socialna in zdravstvena vprašanja - Nina Černel

Oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja ŠOUM izvaja študentsko politiko in izvaja projekte na področju socialnih in zdravstvenih vprašanj ter skrbi za razvoj študentske solidarnosti. Največji projekt oddelka je Študnetska delovna brigada, zagotovo pa ste slišali tudi za Mesec zdravja, Čistilno akcijo ŠTEKO in Vseslovenski krvodajalski teden. Več o oddelku in njihovih projektih najdete tukaj.

 

Sekretar za univerzitetno politiko in izobraževanje - Peter Papež

Oddelek za univerzitetno politiko in izobraževanje ŠOUM skrbi za izvajanje študentske politike na področju visokošolskih vprašanj, spoštovanja študentskih pravic znotraj Univerze v Mariboru, za kakovost študijskega procesa, tutorstva ter za izvajanje programov neformalnega izobraževanja, katerega ponudnik je ŠOUM. Več o oddelku in njihovih projektih najdete tukaj.

 

Sekretar za mednarodno sodelovanje - Jona Vizjak

Oddelek za mednarodno sodelovanje skrbi za uveljavljanje politike ŠOUM na mednarodnem področju, zastopanje in predstavljanje stališč v okviru mednarodnih evropskih študentskih združenj, za ustvarjanje pogojev za razvoj mednarodne dejavnosti študentskih društev. Njihov največji projekt je Mednarodni študnetski festival SCiM, ki spada med največje tovrstne dogodke v Evropi. Več o oddelku in njihovih projektih najdete tukaj.

 

Aktualni predsednik ŠOUM je Alen Brkić, ki je v prejšnjem mandatu uspešno vodil oddelek za univerzitetno politiko in izobraževanje.
Aktualni predsednik ŠOUM je Alen Brkić, ki je v prejšnjem mandatu uspešno vodil oddelek za univerzitetno politiko in izobraževanje.
Melanie je "desna" roka predsednika. Oddelek za interesne dejavnosti študentov pa izvede največ projektov v študijskem letu.
Melanie je "desna" roka predsednika. Oddelek za interesne dejavnosti študentov pa izvede največ projektov v študijskem letu.
Prenesi v: