• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Spoznaj ŠOUM - Študentski zbor //

Spoznaj ŠOUM - Študentski zbor

Predstavljamo vam najvišje predstavnike mariborskih študnetov

15.1.2014 11:59:05 AM
Študentski zbor Študentske organizacije Univerze v Mariboru je najvišji organ študentov, združenih v Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru. Sestavlja ga 24 članov, izvoljenih na neposrednih in tajnih volitvah. Študentski zbor ŠOUM zasleduje potrebe študentk in študentov mariborske univerze in usmerja delo predsedstva ŠOUM ter opravlja druga dela in naloge, določene s Statutom ŠOUM.


Študentski zbor ŠOUM ima dvoletni mandat, ki se je začel s konstitutivno sejo novembra 2013 in se bo končal s konstitutivno sejo nove sestave Študentskega zbora po volitvah, ki bodo oktobra ali novembra 2015.
 
Za 22 mest v Študentskem zboru ŠOUM se na volitvah potegujejo kandidati 17-ih članic Univerze v Mariboru. V skladu s številom volilnih upravičencev sta dva mandata razpisana na Ekonomsko poslovni fakulteti, Pedagoški fakulteti, Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Filozofski fakulteti  ter Fakulteti za varnostne vede, po en mandat pa na
Fakulteti za gradbeništvo, Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede, Fakulteti za zdravstvene vede, Medicinski fakulteti, Fakulteti za logistiko, Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo, Fakulteti za strojništvo, Fakulteti za energetiko ter Fakulteti za naravoslovje in matematiko, Fakulteti za organizacijske vede, Pravni fakulteti in Fakulteti za turizem.
 
Študentski zbor ima svoja delovna telesa. Delovna telesa Študentskega zbora so odbori in komisije, ki jih sestavljajo člani zbora. Na seje delovnih teles se vabijo člani Študentskega predsedstva in strokovne službe.

Volitve

Volitve v Študentski zbor razpisuje predsednik Študentskega zbora. Volitve v Študentski zbor potekajo praviloma v mesecu oktobru leta, v katerem se volitve izvajajo.

Organizira jih Volilna komisija Študentskega zbora, ki ima predsednika in dva člana. Volilno komisijo Študentskega zbora izvoli Študentski zbor z večino vseh študentskih poslancev do konca meseca junija leta, v katerem se volitve izvajajo. Volilna komisija Študentskega zbora ima mandat dve leti. Volitve v Študentski zbor izvajajo volilni odbori posameznih volilnih enot, ki so za svoje delovanje odgovorni Volilni komisiji Študentskega zbora.

Več o delovanju Študentskega zbora in njegovih članih najdete tudi na naši podstrani, ki jo najdete tukaj.

Predsednica Študentskega zbora v mandatu 2013 - 2015, je Valentina Kavaš.
Predsednica Študentskega zbora v mandatu 2013 - 2015, je Valentina Kavaš.
Študentski zbor ŠOUM v aktualnem mandatu zastopa 24 članov, iz 17-ih članic Univerze v Mariboru.
Študentski zbor ŠOUM v aktualnem mandatu zastopa 24 članov, iz 17-ih članic Univerze v Mariboru.
Prenesi v: