• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Informativni dan za bodoče dijake //

Informativni dan za bodoče dijake

Srednje šole se predstavijo

11.2.2014 2:02:20 PM
Dijaška skupnost Maribor (DSM), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), v petek, 14. 2. 2014 pripravlja informativne dneve za vse bodoče dijake. Dogodek bo potekal na Trgu Leona Štuklja, kjer se bo na »sejmu« predstavilo 19 srednjih šol ter trije dijaški domovi iz Podravske regije.

 

Ker se vsak dijak, zaradi časovnega razpona, lahko na petkovih informativnih dnevih udeleži predstavitev le na dveh srednjih šola, so se pri Dijaški skupnosti Maribor odločili, da jim v sodelovanju z vsemi srednjimi šolami ponudijo večjo možnost izbire. Osnovnošolci oziroma bodoči dijaki, se bodo lahko tako na enem mestu informirali o vseh možnostih, ki jih ponuja regija, hkrati pa bodo lahko primerjali programe srednjih šol.

»S tem projektom bomo bodočim dijakom in dijakinjam omogočili pametno odločitev glede izbire srednje šole, ob tem pa promovirali tudi našo dijaško skupnost, ki jih bo spremljala skozi celotno obdobje šolanja,« dodaja Rene Dopler, predstavnik DSM.

Na trgu bodo bodoči dijaki spoznali tudi Dijaško skupnost Maribor in se tako že pred samim vstopom v srednješolsko življenje seznanili z delovanjem te organizacije. Več informacij lahko osnovnošolci dobijo na spletni strani www.dsm.si.

Tudi osnovnošolci vstopajo v nov svet. Dijaška skupnost Maribor skozi srednjo šolo spremlja in pomaga dijakom.
Tudi osnovnošolci vstopajo v nov svet. Dijaška skupnost Maribor skozi srednjo šolo spremlja in pomaga dijakom.
Prenesi v: