• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Fantku predali medicinske pripomočke //

Fantku predali medicinske pripomočke

Akcija je trajala 2 meseca

11.2.2014 2:37:35 PM
Predstavniki Študentske organizacije Univerze v Mariboru, natančneje sodelavci oddelka za socialna in zdravstvena vprašanja ŠOUM, so izpeljali predajo medicinskih sredstev, 11. letnemu fantku iz okolice Ptuja, za katerega so skupaj z vsemi študenti zbirali sredstva v okviru projekta Mladi za najmlajše.

 

Akcija je trajalo približno dva meseca. S pomočjo SMS donacij in prispevkov študentov smo priskrbeli analne čepke, ki jih fantek potrebuje na dnevni ravni, saj boleha za redko obliko bolezni: inkontinenco blata. Z omenjeno boleznijo se je družina otroka seznanila šele pri 4. letu otrokove starosti, saj se medicinsko osebje do takrat z njo še ni srečalo. Gre za nezmožnost zadrževanja blata in urina, zaradi česar je fantek prisiljen na vsakodnevno uporabo analnih čepkov in plenic, žal pa se njegovo zdravstveno stanje najverjetneje ne bo nikoli izboljšalo. Omenjeni medicinski pripomočki predstavljajo mamici velik finančni zalogaj, saj je pri nakupu čepkov ne pripadajo nobene ugodnosti in mora visoke zneske poravnati sama.

Skupaj z vsemi vami in podjetjem Sanolabor, ki je uvoznik omenjenih čepkov za Slovenijo nam je tako uspelo pomagati družini s pomočjo analnih čepkov v vrednosti 230 eurov, kar bo fantku zadoščalo za obdobje treh mesecev. Vsem, ki ste pri zbiranju in izvedbi kakorkoli pomagali se iskreno zahvaljujemo in smo ponosni, saj nam je ponovno uspelo pomagati ljudem, ki pomoč resnično potrebujejo. 

Avtor: Mateja Lašič
Foto: Andreja Domajnko

Skupaj z vsemi vami in podjetjem Sanolabor, ki je uvoznik omenjenih čepkov za Slovenijo nam je tako uspelo pomagati družini s pomočjo analnih čepkov v vrednosti 230 eurov
Skupaj z vsemi vami in podjetjem Sanolabor, ki je uvoznik omenjenih čepkov za Slovenijo nam je tako uspelo pomagati družini s pomočjo analnih čepkov v vrednosti 230 eurov
Prenesi v: