• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Začel se je ŠOUROCK'14 //

Začel se je ŠOUROCK'14

Odprt je razpis za najboljšo mlado rock skupino

13.2.2014 12:25:14 PM
Razpis je odprt do 13. marca. Prvi predizbor se prične 31. marca, potekali pa bodo na ŠTUKu. Pri tekmovanju Šourock gre za izbor najboljše rockerske glasbene skupine med študenti, ki pa lahko preigravajo tudi ostale sorodne zvrsti rocka, kot so recimo metal, punk, hardcore ali ska.

 

Šourock je neumorno tolkel po rockerskih dušah našega mesta in tako le utrdil svoj status med rockerji in širše, saj se je leta 2012 za sodeloavnje zanimal Radio SI, ki je bil kar sponzor celotnega projekta. Ekipa Radia SI je takrat spremljala skupino Wrong Moose od predizborov pa vse do rockerskega Olimpa. Lansko leto so ta Olimp osvojili zelo karizmatični in telovadno drugačni Hulahoop.

In tudi letos ne bo nič drugače kot prejšnja leta. Pravzaprav bo boljše, saj se je nagrada za zmagovalca še nekoliko povečala. Zmagovalcu letos namreč pripada takjo imenovani Šourockerski paket, ki zajema profesionalno pogodbo za snemanje plošče, videospota in promocije skupine po celotni državi. Kot promocijo skupine se razume profesionalno izdelavo logotipa skupine (če ga skupina že ima, bodo skupini logotip pretvorili v vektrosko obliko, ki je nato osnova za vse oblike tiska), profesionalni fotoshooting, pripravo promocijskega materiala, bookiranje koncertov in enodnevno druženje z letošnjim ambasadorjem  Šourocka Tonetom Kregarjem, vokalistom in frontman skupine Mi2.

Enodnevno druženje z njim pa ne pomeni le pitje piva za šankom najbližje gostilne, ampak Tonetovo aktivno pomoč pri sveži rockerski karieri zmagovalcev Šourocka in deljenje zaupnih rockerskih trikov, ki pod oder privabijo še tako nezainteresirano publiko. Predvsem pa se bodo zmagovalci skozi njegovo zgodbo lažje pripravili na naporno rockersko življenje, ki daje na preizkušnjo človeško psiho in sleherni notranji organ prebavnega trakta.

Sicer bo pa Tone Kregar tudi podelil nagrado letošnjim zmagovalcem Šourocka. Zdaj vsi kitaristi že veselo igrajo »zračne« kitare, bobnarji tolčejo po zraku in vokalisti pijejo surova jajca, da bo prav njihova skupina tista, ki bo letos iz rok Toneta Kregarja prejela glavno nagrado. Seveda bo pot do tja vse prej kot lahka. Najprej se je potrebno prijaviti na razpis, ki bo trajal od 13.2.2014 do 13.3.2014 in zraven vseh ustaljenih postopkov letos zajema še 30 sekundni promo videoprijavljene skupine. Razpis je objavljen na oglasnih deskah ŠOUM, na internetni strani www.soum.si/sourock,na spletnem portalu www.dostop.si.

Na razpis se lahko prijavijo glasbene skupine katerih najmanj polovica članov ima status dijaka oz. študenta. Imeti morajo repertoar najmanj šestih skladb, od tega polovico avtorskih.  

Predizbori za finale pa bodo 31.3.2014, 7.4.2014, 14.4.2014 in finale 6.5.2014.

Ambasador letošnjega natečaja je Tone Kregar - pevec priznane skupine Mi2.
Ambasador letošnjega natečaja je Tone Kregar - pevec priznane skupine Mi2.
Prenesi v: