• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
1800 evrov za tri socialno ogrožene študentke //

1800 evrov za tri socialno ogrožene študentke

Na dobrodelnem koncertu, ki se je odvijal na ŠTUKu, so se predstavili Trkaj, Emkej, 6Pack Čukur & The Hangover Ladies, Bilbi ter Jean Bačič Quartet.

26.3.2014 11:13:31 AM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), je v sodelovanju s Solidarnostnim skladom za pomoč socialno ogroženim študentom, organizirala dobrodelni koncert, na katerem so se zbirala sredstva za Matejo, Karmen in Tamaro, ki so študentke Univerze v Mariboru in se spopadajo s težkim socialnim položajem. Zbrana sredstva v višini 1800 evrov bo Solidarnostni sklad za pomoč socialno ogroženim študentom v celoti namenil omenjenim študentkam.

 

Na koncertu so nastopila številna znana imena slovenske glasbene scene. Trkaj, Emkej, 6Pack Čukur & The Hangover Ladies, Bilbi ter Jean Bačič Quartet, ki so se v ta namen odpovedali svojim honorarjem. Prireditev, ki je potekala v Študentskem kulturno prireditvenem centru ŠTUK, je povezoval Franci Podbrežnik.

Alen Brkić, predsednik ŠOUM dodaja: »V teh težkih časih za mlade smo se odločili, da poskušamo pomagati Karmen, Tamari in Mateji, ki zaradi slabega socialnega položaja, težko shajajo v času študija. ŠOUM se zahvaljuje Solidarnostnemu skladu za pomoč socialno ogroženim študentom, ŠTUK-u, Radiu City ter portalu Dostop.si za pomoč pri izvedbi dogodka. Verjamemo, da bodo zbrana sredstva trem študentkam Univerze v Mariboru vsaj delno olajšala težko situacijo.

Znesek zbran iz prostovoljnih sredstev obiskovalcev je ŠOUM s svojim prispevkom podvojila.

Trkaj, Emkej, 6Pack Čukur & The Hangover Ladies, Bilbi ter Jean Bačič Quartet, ki so se v ta namen odpovedali svojim honorarjem.
Trkaj, Emkej, 6Pack Čukur & The Hangover Ladies, Bilbi ter Jean Bačič Quartet, ki so se v ta namen odpovedali svojim honorarjem.
Celotni znesek bo namenjen trem študentkam Univerze v Mariboru.
Celotni znesek bo namenjen trem študentkam Univerze v Mariboru.
Prenesi v: