• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Študentski krvodajalski teden v Mariboru //

Študentski krvodajalski teden v Mariboru

V ponedeljek na ŠTUKu, v torek v UKC

11.4.2014 12:56:54 PM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), pod okriljem Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), skupaj s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP) in z lokalnimi študentskimi klubi, organizira tradicionalni Študentski krvodajalski teden po vsej Sloveniji. Mariborski študentje bodo lahko darovali kri v ponedeljek, 14. aprila 2014 v Študentskem kulturno prireditvenem centru ŠTUK (Gosposvetska cesta 83) in v sredo, 15. aprila 2014, v UKC Maribor.

 

Študentske organizacije in študentski klubi s sloganom »Častim ½ litra!«, pozivajo vse študente, naj se v čim večjem številu odločijo za darovanje življenjsko pomembne tekočine, ki rešuje življenja.

Alijana Pintar, vodja Vseslovenskega krvodajalskega tedna v Mariboru, je povedala: »Verjamemo, da bomo tudi tokrat mladi v velikem številu pristopili k akciji. V ponedeljek, ko akcija poteka na ŠTUKu, bodo ŠOUM informatorji pred fakultetami Univerze v Mariboru pozivali študente k darovanju. V torek, ko akcija poteka v UKC Maribor, bo ŠOUM poskrbela za prevoze študentov krvodajalcev izpred mariborskih fakultet in ŠTUK-a.«

Mariborski študentje bodo lahko darovali kri v dveh terminih:

14. aprila 2014, od 9:00 do 14:00, krvodajalska akcija bo potekala v dvorani ŠTUK (Gosposvetska cesta 83, Maribor)
15. aprila 2014, od 8:00 in 15:00, krvodajalska akcija bo potekala v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, na Oddelku za transfuzijsko medicino (Ljubljanska 5, Maribor)

V vseslovenski krvodajalski akciji se število krvodajalcev vidno povečuje. Tudi tokrat se pričakuje rekordno število krvodajalcev. Vsak študent krvodajalec po odvzemu krvi prejme malico in simbolično darilo. V Mariboru akcijo organizira ŠOUM, v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Maribor.

Študenti boste kri lahko darovali v ponedeljek na ŠTUKu in torek v UKC Maribor. Organiziran je tudi brezplačni prevoz.
Študenti boste kri lahko darovali v ponedeljek na ŠTUKu in torek v UKC Maribor. Organiziran je tudi brezplačni prevoz.
Prenesi v: