• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Rekordni študentski krvodajalski teden //

Rekordni študentski krvodajalski teden

Po vsej Sloveniji kri darovalo kar 1097 študentov

18.4.2014 1:30:10 PM
študentska krvodajalska akcija Častim pol litra! je ponovno presegla pričakovanja organizatorjev, saj je kri darovalo kar 1097 krvodajalcev, kar je največ doslej. V Študentski organizaciji Slovenije (ŠOS) smo ponosni, da se število mladih na vsaki akciji povečuje in so v tako velikem številu pripravljeni pomagati sočloveku. Zato velja tudi že povabilo na naslednji študentski krvodajalski teden, ki bo potekal od 6. do 10. oktobra 2014.


Študentska krvodajalska akcija, ki jo organizira Študentska organizacija Slovenije skupaj s študentskimi organizacijami univerz v Ljubljani, Mariboru, na Primorskem in Zvezo študentskih klubov Slovenije (ŠOU v Lj, ŠOUM, ŠOUP in Zvezo ŠKIS) in v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije ter Zavodom RS za transfuzijsko medicino, poteka že vrsto let spomladi in jeseni. V zadnjih treh letih se je število krvodajalcev podvojilo, s čimer dokazujemo, da se krvodajalstvo med mladimi širi in s tem ohranja slovenska krvodajalska tradicija. Zato velja tudi že povabilo na naslednji študentski krvodajalski teden, ki bo potekal od 6. do 10. oktobra 2014.

Predsednik ŠOS Žiga Schmidt, ki je tudi sam večkratni krvodajalec, je ob tem dejal: »Zahvaljujem se vsem, ki so prisluhnili našemu pozivu in se v tako velikem številu udeležili krvodajalske akcije. Žal je vse prevečkrat za ohranjanje življenja ali zdravja potrebna tudi kri krvodajalcev in takrat smo lahko veseli, da so okoli nas ljudje, ki so za sočloveka pripravljeni darovati del sebe. S to akcijo želimo v mladih zbuditi čut za pomoč in dobrodelnost ter izbrisati strah pred darovanjem krvi. Opazili smo namreč, da kdor kri daruje enkrat, jo bo zagotovo še kdaj, saj je občutek, da si s tem nekomu pomagal, zelo dober.«

Študenti se vedno bolj zavedajo kako pomembna je solidarnost. V mesecu aprilu je študentska krvodajalska akcija podrla rekord - 1097 krvodajalcev.
Študenti se vedno bolj zavedajo kako pomembna je solidarnost. V mesecu aprilu je študentska krvodajalska akcija podrla rekord - 1097 krvodajalcev.
Prenesi v: