• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Zaključil se je SCiM 2014 //

Zaključil se je SCiM 2014

50 študentov s celega sveta predstavilo svoj pogled na Maribor in Slovenijo

9.7.2014 9:51:42 AM
V okviru 16. Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki ga organizira Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), so danes udeleženci predstavili rezultate opravljenega dela na praktičnih delavnicah. Na mariborskem ŠTUK – u, je 50 študentov iz 25-ih držav sveta, izvedlo plesno predstavo, slikarsko in fotografsko razstavo ter teoretične zaključke v okviru delavnice »Mala šola politike«.

 

SCiM (Student Conference in Maribor) je mednarodni študentski festival, ki ga organizira oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM. Namenjen je študentom iz vsega sveta. Tematika festivala se vsako leto poveže z aktualnimi problematikami, ki pestijo mlade.

Glede na to, da Evropska komisija letos ni definirala tematike evropskega leta, so študenti dobili nalogo, da predstavijo svoj pogled na mesto Maribor in Slovenijo. Na podlagi 10-dnevnega učenja in ustvarjanja, so končne rezultate pripravili v obliki plesne predstave, fotografske in slikarske razstave, lastnega časopisa in izsledke delavnice na temo »Mala šola politike«.

Na letošnjem festivalu so sodelovali mladi iz več kot 25-ih svetovnih držav; Rusije, Južnoafriške republike, ZDA, Egipta, Indonezije, Bagladeša ter večine evropskih držav. 

Na letošnjem festivalu so sodelovali mladi iz več kot 25-ih svetovnih držav.
Na letošnjem festivalu so sodelovali mladi iz več kot 25-ih svetovnih držav.
Na podlagi 10-dnevnega učenja in ustvarjanja, so končne rezultate pripravili v obliki plesne predstave, fotografske in slikarske razstave, lastnega časopisa in izsledke delavnice na temo »Mala šola politike«.
Na podlagi 10-dnevnega učenja in ustvarjanja, so končne rezultate pripravili v obliki plesne predstave, fotografske in slikarske razstave, lastnega časopisa in izsledke delavnice na temo »Mala šola politike«.
Prenesi v: