• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Čas je za »CUFANJE«! //

Čas je za »CUFANJE«!

CUFAJ v študijskem letu 2014/2015

2.10.2014 1:42:46 PM
Ne čakaj, da ti nekaj pade iz neba. Vloži energijo v tisto kar te veseli. V vsakem izmed nas se skriva talent na posameznem področju, kjer smo lahko zares uspešni.

 

WikiCUF:

cufati cúfati –am nedov. 1. delati nekaj s polno mero energije; se aktivirati; se vključiti v nekaj 2. narediti nekaj več kot ostali; si upati; pokazati znanje v tistem kar te veseli

Uporaba:

Kak smo se ga včeraj nacufali.
Zabavali smo se pozno v noč, ob dobri glasbi in pijači.

Zdaj sem nacufan za izpit.
Učil sem se 14 dni in sem pripravljen na preizkus znanja.

Lačen sem ko pes, gremo nekaj cufnit.
Že dolgo nisem konkretno jedel. Gremo na kosilo.

Eno rundo še cufnemo, pa gremo.
Natakar, prosim priskrbi še en krog pijače.

Ne me cufat!
Ne morem verjeti temu, kar si mi pravkar povedal.

Me cufneš do centra?
Imaš toliko časa, da me zapelješ do mesta?

 

Kaj je »CUFANJE«?:

»Cufaj« je nova akcija Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), s katero želi nagovoriti študente in na sploh vse mlade, da so aktivni na področjih, ki jih veselijo oziroma najbolj zanimajo. Najpomembnejša stvar v času študija je seveda – študij. To je edino področje, ki je odvisno predvsem od študentov samih in v primeru pravilne organiziranosti ter prave volje prinaša končni uspeh – izobrazbo. Vendar pa živimo v času, ko izobrazba ni vse kar mladi potrebujejo za uspešen zagon svoje kariere in grajenje prihodnosti. Če že ravno ni služb kot komarjev v močvirju, in če tudi veze niso več to kar so bile še pred nekaj leti, pa je zelo priporočljivo, da človek po zaključku šolanja zna še kaj več, kot le samo se učiti iz zapiskov.

Univerzitetno mesto Maribor mladim ponuja veliko priložnosti vključevanja v študentsko življenje, ki ne koristi samo krajšanju prostega časa, temveč nudi aktivno nabiranje potrebnih izkušen in praktičnih znanj. Celostno obštudijsko ponudbo pokriva tudi ŠOUM, ki mladim vse od prvega dne študija, pa do prejema slavnostnega papirja ob zaključku, ponuja številne dogodke in aktivnosti.

Kako in kdaj uporabljam »CUFANJE«?

Koren besede »CUFATI« uporabljaj na vsakem koraku. Na faksu, v študentski sobi, na kosilu, na obisku pri starših, na zabavi, med nogometno tekmo, v fitnesu, v kinu s svojo simpatijo ;) Cufanje naj postane del tvojega življenja, cufanje naj ti teče po žilah, saj verjamemo, da boš s cufanjem dosegel nekaj več. Ali pa preprosto cufaj ker te nekaj veseli in ker je kul ;)

Kje izvem več o »CUFANJU«?

Te zanima kako cufa Benči? Kako je včeraj Ana cufnila oceno 10 na najtežjem izpitu? Kako lahko cufanje uporabiš tudi sam, preveri na spletni strani www.soum.si. Poglej si kako nekateri študenti že pridno cufajo za svojo prihodnost, prav tako pa boš našel koledarček kje in kdaj bomo cufali skupaj.

Za začetek pa začnimo s pozdravom. Namesto »dobro jutro«, »serbus«, »zdravo«, se to študijsko leto pozdravljamo s kombinacijo udarjanja dlani in nagovorom »cufni«. Jasno? Potem pa veselo na cufanje. 

Kjer je zabava, tam je Eva. Vedno prva na plesišču in prva pred fotoaparatom. Njen cilj je postati zvezda.
Kjer je zabava, tam je Eva. Vedno prva na plesišču in prva pred fotoaparatom. Njen cilj je postati zvezda.
Benči cufa za šport. Edina športna disciplina, ki je ne obvlada je met motorke v globino. Njegov cilj je olimpijsko zlato.
Benči cufa za šport. Edina športna disciplina, ki je ne obvlada je met motorke v globino. Njegov cilj je olimpijsko zlato.
Za prijatelje Žan, za ostale Picasso Junior. Ko zmanjka platna, prime kitaro za vrat. Njegov cilj je imeti lastno galerijo.
Za prijatelje Žan, za ostale Picasso Junior. Ko zmanjka platna, prime kitaro za vrat. Njegov cilj je imeti lastno galerijo.
Ana se ne ustavi, hoče več! Zmerja več! Tudi takrat, ko je ocena čista desetka. Njen cilj je poleteti na Mars.
Ana se ne ustavi, hoče več! Zmerja več! Tudi takrat, ko je ocena čista desetka. Njen cilj je poleteti na Mars.
Prenesi v: