• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Brezplačne delavnice za mlade podjetnike //

Brezplačne delavnice za mlade podjetnike

ŠOUM vabi vse mlade, da prestavijo svojo idejo

17.11.2014 1:51:15 PM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), v sodelovanju s Tovarno podjemov, za vse mariborske študente organizira brezplačno dvodnevno delavnico na temo »mlado podjetništvo«. Študenti bodo na delavnici pridobili informacije in znanje o tem kako do lastnega posla, ter osnovna spoznanja o podjetništvu za mehkejši vstop na samo podjetniško pot. Nosilci najboljše predstavitve prejmejo tudi izjemno nagrado.


Na brezplačnih delavnicah bodo študentje skupaj zasnovali poslovni model, ki jim bo pomagal k uspešnemu začetku lastne podjetniške poti oziroma učinkovitemu preoblikovanju obstoječega poslovanja. Prav tako jim bodo pomagali do učinkovite predstavitve.

»Študentom želimo tudi povedati katero izmed uspešnih, že napisanih, zgodb. Delavnica bo sestavljena iz dveh delov. V prvem bodo predstavljena bolj teoretična izhodišča, v drugem pa se bomo lotili praktičnih primerov v povezavi z opravljanjem naloge in predstavitvijo le te,« dodaja Peter Papež, sekretar Oddelka za univerzitetno politiko in izobraževanje ŠOUM.

Nosilci najboljše predstavitve prejmejo izjemno nagrado – 6 mesečno brezplačno souporabo poslovnih prostorov in svetovalne storitve Tovarne podjemov, v vrednosti 2.500,00 EUR!

Delavnica je povsem brezplačna za vse študente Univerze v Mariboru, potrebna pa je predhodna prijava na spletni strani www.fakultetasoum.si.

 

URNIK DVODNEVNEGA DOGAJANJA

Sreda, 19. november 2014

10.30 – 11.00

Registracija

11.00 – 11.15

Pozdrav, prebujanje ustvarjalnosti in sestavljanje ekip

11.15 – 12.00

Kaj je podjetništvo, kdo so podjetniki in osnove podjetniških idej (model canvas)

V zabavnem  uvodu bomo spoznali nekaj osnov o poklicu 21. stoletja – podjetništvu. Predstavili bomo osnove podjetništva in kaj so elementi obetavnih podjetniških  idej ter spoznali  poslovni model Kanvas.

12.00 – 12.15

Ustvarjalni odmor

12.15 – 13.00

Kje vas čevelj žuli?

V skupinah bomo identificirali podjetniške ideje, ki jih boste razvijali na podjetniških dnevih. Izhajali bomo iz vsakodnevnih izzivov, problemov in nerešenih situacij.

13.00 – 13.30

Odmor za malico

Skupaj se bomo okrepčali in si nabrali novih moči za delo

13.30 – 17.00

Kako vsakodnevne problem in izzive pretvoriti v podjetniško priložnost (delo po skupinah, s pomočjo mentorjev)

Četrtek, 20. november 2014

08.30 – 09.00

Zbiranje

09.00 – 09.15

Predstavitev dnevnega dela

09.15 – 10.15

Oblikovanje učinkovite predstavitve – kako prepričati okolico, da smo najboljši! Kaj vse mora vsebovati prepričljiva predstavitev. 

10.15 – 12.30

Delo na prvi verziji predstavitev podjetniških idej

Skupine bodo pričele pripravljati izhodiščno različico predstavitev svojih podjetniških idej. Vseskozi jim bodo na razpolago mentorji.

12.30 – 13.00

Odmor za malico

Skupaj se bomo okrepčali in si nabrali novih moči za delo

13.00 – 14.30

Zaključevanje predstavitev podjetniških idej

Skupine bodo zaključile svoje predstavitve, ki jih bodo predstavile vsem sodelujočim na podjetniških dnevih.

14.30 – 16.00

Predstavitev dela podjetniških skupin in zaključek podjetniških dnevov

Udeleženci bodo predstavili svoje podjetniške ideje v kratkih, 3 minutnih predstavitvah svojim kolegom, kolegicam in mentorjem. Najboljše ideje bodo nagrajene. Najbolj ambicioznim bo na razpolago nadaljnja pomoč strokovnjakov Tovarne podjemov, podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru.

 

Delavnica je povsem brezplačna za vse študente Univerze v Mariboru, potrebna pa je predhodna prijava na spletni strani www.fakultetasoum.si.
Delavnica je povsem brezplačna za vse študente Univerze v Mariboru, potrebna pa je predhodna prijava na spletni strani www.fakultetasoum.si.
Prenesi v: