• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Dijaki na pomoč socialno ogroženim sovrstnikom //

Dijaki na pomoč socialno ogroženim sovrstnikom

Predstavilo se bo 18 srednjih šol iz Maribora in Ruš.

18.12.2014 11:25:09 AM
Dijaška skupnost Maribor v petek, 19. 12. 2014, pripravlja dobrodelni božični bazar. Med 10. in 16. uro se bodo na mariborskem Trgu Leona Štuklja predstavile srednje šole iz Maribora in Ruš, ter s svojim zgledom skušale pritegniti številne mimoidoče, da se le-ti ustavijo ob stojnicah, na katerih bodo dijaki ponujali številne dobrote in izdelke. V zameno za njih, se bodo zbirali prispevki za socialno ogrožene dijake.

 

Na Trgu Leona Štuklja se bo predstavilo 18 srednjih šol, kakor tudi Dijaška skupnost Maribor in Dijaška organizacija Slovenije. Za vse mimoidoče pripravljajo bogat spremljevalni program, med drugimi šole pripravljajo “dijaške” palačinke, golaž, pekli bodo kekse in mimoidočim dan popestrili z živo glasbo.

Vodja DSM, Miha Dajčman dodaja: »Mariborski dijaki se vsako leto izkažemo kot dijaki, ki nam je mar za svoje vrstnike, sošolce, prijatelje… Tudi letos bomo skušali poskrbeti, da praznike in vsak dan vsaj za malenkost polepšamo ter olajšamo tistim, ki jim je težko. Pričakujemo in si želimo, da bodo naš trud poplačali številni Mariborčani, ki bodo uvideli našo namero in v zameno za izdelke in aktivnosti, donirali za socialno ogrožene dijake in njihove družine.«

Dobrodelni bazar Dijaška skupnost Maribor organizira že več let, lani pa so zbrali kar 825 €.

Dobrodelni bazar je Dijaška skupnost Maribor prvič organizirala v preteklem letu, ko so zbrali kar 825 €.
Dobrodelni bazar je Dijaška skupnost Maribor prvič organizirala v preteklem letu, ko so zbrali kar 825 €.
Prenesi v: