• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Študenti na pomoč občanom pri odstranjevanju snega //

Študenti na pomoč občanom pri odstranjevanju snega

ŠOUM že več kot 10 let, preko Centra za pomoč na domu, pomaga ostarelim in invalidnim občanom mesta Maribor pri odstranjevanju novozapadlega snega.

29.12.2014 9:04:31 AM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je tradicionalno ob zapadlem snegu priskočila na pomoč pri odstranjevanju snega starejšim in invalidnim občanom mesta Maribor. ŠOUM s svojimi prostovoljci sodeluje s Centrom za pomoč na domu. Ta posreduje naslove občanov, ki so pomoči najbolj potrebni. Projekt »Zimsko čiščenje« poteka že več kot 10 let.

 

Študenti bodo obiskali okoli 15 različnih lokacij po mestu Maribor, kjer bodo starejšim in invalidnim občanom pomagali pri odstranjevanju novozapadlega snega z dvorišč in dovozov. Tradicionalna akcija poteka že več kot 10 let. V tem času so študenti obiskali že več kot 150 lokacij in opravili preko 600 prostovoljnih ur.

Vid Glinšek, vodja projekta Zimsko čiščenje dodaja: »Veseli smo, da lahko pomagamo starejšim občanom in da na koncu dneva vidimo njihove nasmejane ter zadovoljne obraze. ŠOUM pa poleg pomoči na domu v teh dneh odstranjuje sneg tudi v samem študentskem kampusu in na bolj prehodnih študentskih poteh. Veseli nas, da se v zadnjem času aktivno vključuje vedno več študentov.«

Prostovoljci ŠOUM bodo na terenu tako danes, kakor tudi ob ostalih dnevih, ko bo zapadla večja količina snega. Ekipi se lahko pridružijo tudi ostali prostovoljci, ki želijo priskočiti na pomoč starejšim občanom oziroma tistim, ki si težko pomagajo sami.

ŠOUM skozi leto organizira številne projekte na področju solidarnosti in prostovoljstva. Poleg omenjenega odstranjevanja snega, študenti pomagajo tudi na spomladanskih in jesenskih akcijah, kjer starejšim občanom pomagajo pri vsakodnevnih opravilih na vrtovih in okolici njihovih domov. V poletnem času pa poteka tradicionalna Študentska delovna brigada.

Študenti bodo obiskali okoli 15 različnih lokacij po mestu Maribor, kjer bodo starejšim in invalidnim občanom pomagali pri odstranjevanju novozapadlega snega z dvorišč in dovozov.
Študenti bodo obiskali okoli 15 različnih lokacij po mestu Maribor, kjer bodo starejšim in invalidnim občanom pomagali pri odstranjevanju novozapadlega snega z dvorišč in dovozov.
Prenesi v: