• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
»Ohranitev kakovostnega javnega izobraževanja in odličnosti raziskovalnega dela« //

»Ohranitev kakovostnega javnega izobraževanja in odličnosti raziskovalnega dela«

22.1.2015 1:03:13 PM
V Študentski organizaciji Slovenije (ŠOS) smo v preteklih dneh, ob napovedanih varčevalnih ukrepih v izobraževanju, večkrat opozorili na neustrezno strategijo financiranja javnega šolstva ter posledice, ki jih varčevanje v izobraževanju pušča na kakovosti tega. Ker podobno ugotavljajo tudi drugi deležniki v izobraževanju, med njimi tudi sindikati, smo se odločili podpreti peticijo Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) »Za ohranitev kakovostnega javnega izobraževanja in odličnosti raziskovalnega dela«.

 

Vse, ki se strinjajo s prizadevanji deležnikov v izobraževanju po ohranitvi kakovostnega javnega izobraževanja in odličnosti raziskovalnega dela ter nasprotujejo varčevanju v izobraževanju in raziskovanju, vabimo k podpisu peticije, ki jo je pripravil SVIZ. Podpise je mogoče oddati tudi na sedežu Študentske organizacije Slovenije (Dunajska 51, Ljubljana), vsak delovnik med 8. in 16. uro.

Besedilo peticije in obrazec za podpise za printanje najdete tukaj.

Podpise je mogoče oddati tudi na sedežu Študentske organizacije Slovenije (Dunajska 51, Ljubljana), vsak delovnik med 8. in 16. uro.
Podpise je mogoče oddati tudi na sedežu Študentske organizacije Slovenije (Dunajska 51, Ljubljana), vsak delovnik med 8. in 16. uro.
Prenesi v: