• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Dijaki za sovrstnike zbrali 1575 € //

Dijaki za sovrstnike zbrali 1575 €

Vsa zbrana sredstva gredo socialno ogroženim družinam

2.2.2015 9:39:06 AM
Dijaška skupnost Maribor (DSM), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), je v petek, 30. 1. organizirala koncert s humanitarno noto. Na koncertu, kjer so se poleg Vlada Kreslina predstavile še neuveljavljene dijaške glasbene skupine, so obiskovalci skupaj prispevali 1575 €. Celoten izkupiček od prodaje vstopnic bodo namenili družinam dijakov, ki so pod vse večjo socialno ogroženostjo.

 

Dijaška skupnost Maribor v zadnjih letih svoj program delovanje vse bolj usmerja na humanitarno področje. Na dobrodelnem koncertu je Dijaška skupnost Maribor poleg pomoči svojim sovrstnik, priložnost ponudila tudi dijaških glasbenim skupinam, ki so še neuveljavljene in jim s tem omogočila, da nastopijo na »velikem« odru ŠTUK-a. Denar za svoje sovrstnike so pomagali zbirati glasbeni ustvarjalci 6-ih različnih srednjih šol iz Maribora in Slovenske Bistrice.

 

Miha Dajčman, vodja Dijaške skupnosti Maribor: »Del denarja bomo donirali humanitarnemu društvu ''Borisa Krabonje 29. oktober'', ki prav tako skrbi za socialno ogrožene družine. Zahvaljujemo se tudi obiskovalcem, ki so med drugim pred koncertom prinesli tudi veliko hrane in higienskih pripomočkov, ki bodo predane najbolj ogroženim socialnim družinam v Mariboru in okolici."

 

Dijaška skupnost Maribor deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru. »Veseli smo odziva mladih, ki so s svojo prisotnostjo pokazali da jim je mar za svoje sovrstnike in da se zavedajo situacije v kateri se nahajajo številne družine. Na ŠOUM z veseljem podpiramo tovrstne dogodke, saj smo tudi samo zelo aktivno na humanitarnem in prostovoljnem področju«, dodaja Alen Brkič, predsednik ŠOUM.

Reportažo z dogodka je pripravil tudi portal Dostop.si. Članek in galerijo pa najdete tukaj.

Glavna zvezda večera je bil Vlado Kreslin.
Glavna zvezda večera je bil Vlado Kreslin.
Na odru ŠTUK-a so priložnost dobile še neuveljavljene dijaške glasbene skupine.
Na odru ŠTUK-a so priložnost dobile še neuveljavljene dijaške glasbene skupine.
Prenesi v: