• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Začenja se sezona lova na nove zmagovalce ŠOUROCK-a //

Začenja se sezona lova na nove zmagovalce ŠOUROCK-a

Rok za prijavo je 9. marec 2015.

9.2.2015 10:24:23 AM
Redki so tisti, ki hkrati sedijo na ušesih, hodijo zaprtih oči mimo Štuka in ne poslušajo prijateljev, sošolcev in sošolk takrat, ko se razvname debata o bendu, ki to leto na odru Štuka dela nekaj posebnega.


Ko Šourock vsako leto štarta znova, bi se lahko ozirali nazaj skozi zgodovino, skozi tradicijo, ki je med zmagovalci in markantnimi tekmovalci ponudila bende, ki so res znali, vsak po svoje vzeti sapo, zaigrati prave akorde in publiki ponuditi nekaj, česar morda niso iskali, so pa na Šourocku, na nastopu dotičnega benda, vsekakor našli. Lani, prav v tem času, je bila secirana bendovska glasbena ponudba, ki so jo bendi skozi leta zraven svoje duše pustili na odru, ki sliši po celi Sloveniji še kako dobre hvale.

Od leta 2003, ko je ideja spodbujanja mladih glasbenikov, dijakov in študentov, našla temelje svoje ideje, ki držijo še danes in vsako leto znova dokazujejo, da je vse kar potrebujejo 15 minut na odru. In znajo se roditi zgodbe za imeni bendov, ki jih je pisala zgodovina Šourocka in imena bendov, ki so pisali to zgodovino. Lanski konkretni presek je ponudil imena bendov: C.R.A.S.H., STOi, Nexys, Divison, Polimorf, Žurdov, Superlizo, Arcus, Dandelion Children, Can Of Bees, Wrong Moose, Hulahoop in Fed Horses, ki so jo odnesli lanski zmagovalci. Leta niso prinesla samo novih imen bendov in koncertov na Štuku, ampak tudi težo, ki se je nabrala skozi leta in sodelovanj z MTV Adria, Radiem SI, skorajda nedavnim koncertom hrvaških »punkerjev« Hladno Pivo in ambasadorja Šourocka Toneta Kregarja, vokalista nezgrešljivih Mi2.

Še preden se dotaknemo nagrad, ki jih lahko vse prej kot spregledamo, je potrebno omenit, pa bi bilo treba še kaj več, komisijo, ki s strokovnostjo, vsak člen po svoje in po razmisleku, ki sledi po videnem in slišanem, določi najprej vstopnice za finale, nato pa še krono najboljšega v letu. Lanska strokovna komisija je delovala v sestavu Jaša Lorenčič, Max Gregor, Marko Furek, Marko Jakopanec in Jan Sredenšek. Imena, ki jih utemeljeno zlahka povežemo z glasbo, rockom in Šourockom.

Letošnjo komisijo kot vsako leto poprej, še pred samimi koncerti, ki bodo ponudili rock v vseh možnih oblikah, punk-rock, ska ali še kaj več – pustimo se presenetiti, še pred začetkom Šourocka čaka izbor petnajstih bendov, ki jih bodo po najbrž večurnem poslušanju in pregledovanju prijavljenega materiala, izbrali za predizbore. Datumi predizborov so že znani: 30. 3. 2015, 13. 4. 2015 in 20. 4. 2015, seveda letošnjega leta. Te datume lahko v spomin, rokovnike ali spletne koledarje napišemo obiskovalci.

Za bende, ki se pripravljeni podati v boj za (letošnjo) študentsko rockersko krono sta za začetek pomembna predvsem dva datuma. Razpis za Šourock'15 se začne 9.2.2015 in traja točno en mesec – do 9.3.2015. Na razpis se lahko prijavijo glasbene skupine z najmanj polovičnim delom članov s statusom dijaka oz. študenta. Repertoar skupin mora zajemati najmanj šestih skladb, od tega polovico avtorskih. Razpis je objavljen na oglasnih deskah ŠOUM, na internetni strani www.soum.si/sourock in na spletnem portalu Dostop.si.

Datum velikega finala Šourock'15 je že znan. 5. 5. 2015. Do tja pa je še dolga pot. Prav tako do krone, ki jo zmagovalec pobere s kupom nagrad, ki vključujejo snemanje singla, snemanje videospota, koncerte po Sloveniji, medijsko podporo ŠOUM-a, nove poslušalce, nove sledilce …

Bendi, ošilite trzalice, zbrusite palčke, napnite opna, uglasite kitare, navijte ojačevalce, navadite glasilke na svojo pravo delo in predvsem igrajte muziko, ki vas muči, da ponoči ne morete spati. 

Aktualni zmagovalci so Fed horses, ki so v vmesnem času že izdali singel in videospot.
Aktualni zmagovalci so Fed horses, ki so v vmesnem času že izdali singel in videospot.
Na odru ŠTUKa se je do sedaj predstavilo že ogromno mladih glasbenikov.
Na odru ŠTUKa se je do sedaj predstavilo že ogromno mladih glasbenikov.
Lanska komisija je bila kakovostno izjemno zastopana.
Lanska komisija je bila kakovostno izjemno zastopana.
Prenesi v: