• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
"Vstopnica" za bodoče študente //

"Vstopnica" za bodoče študente

ŠOUM se pripravlja na informativne dneve 2015

11.2.2015 9:27:59 AM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) se pripravlja na »Informativne dneve«, kjer bodo s svojimi informatorji pričakali bodoče študente in jim nudili potrebne informacije pri usmeritvah v univerzitetnem mestu. Hkrati jim bodo razdelili simbolične »vstopnice«, ki bodo dijakom služile kot usmeritev k pomembnejšim informacijam, ki jih kot bodoči študenti potrebujejo. Na spletni strani www.soum.si jim je na voljo tudi »BRUC« priročnik, ker lahko najdejo vse informacije v povezavi s študijem, socialnimi pravicami ter obštudijskimi dejavnostmi.


Študenti informatorji bodo v petek, 13. 2. 2015, po mestu Maribor na voljo dijakom, ki se bodo udeležili letošnjih Informativnih dni. V prepoznavni modri barvi, ter s sloganom »Mene vprašaj«, bodo bodoče študente usmerjali do želenih fakultet Univerze v Mariboru, študentskih domov ter ostalih ključnih lokacij, ki bodo v bodoče dijakom koristile v mestu Maribor. Informatorji bodo prisotni pred večjimi mariborskimi fakultetami, na železniški ter avtobusni postaji in pred sedežem ŠOUM (študentsko naselje Gosposvetska).

Predsednik ŠOUM, Alen Brkić: »Ena izmed primarnih nalog študentske organizacije je, da tako študentom, kakor dijakom nudimo potrebne informacije bodisi v povezavi s samim študijem, kakor tudi o možnostih obštudijske dejavnosti. ŠOUM na leto ponuja preko 100 aktivnosti, kjer lahko ob študiju koristijo prosti čas ali pridobivajo neformalna znanja, hkrati pa zagovarja pravice dijakov in študentov na lokalni ter nacionalni ravni.«

Študenti bodo poleg nudenja informacij, dijakom predali simbolične »vstopnice«, s katerimi jih pozdravljajo v študentskem življenju, vstopnica pa bo hkrati vabilo na obisk spletne strani ŠOUM (www.soum.si), kjer so pod zavihkom »BRUC priročnik« zbrane vse pomembne informacije o študiju:

 • vpis na študij,
 • podrobnosti o opravljanju izpitov,
 • študentski bivanje,
 • študentsko delo,
 • štipendiranje,
 • študentska subvencionirana prehrana,
 • subvencioniran prevoz in
 • pomembnejši roki, ki so za dijake pomembni preden nastopijo študij.

Največji naval dijakov se pričakuje v petek, v dopoldanskem času med 9. ter 11. uro in med 13. ter 15. uro, ko bodo na posameznih članicah Univerze v Mariboru potekale predstavitve programov, izpolnjevanje prijav za vpis ter predstavitve možnosti obštudijske aktivnosti v mestu Maribor.

Univerza v Mariboru za vse dijake organizira tudi brezplačen krožni avtobusni prevoz izpred glavne avtobusne postaje, med 8. in 9. uro zjutraj.

Informatorji ŠOUM bodo na informativnih dnevih z »vstopnico« pozdravili bodoče študente
Informatorji ŠOUM bodo na informativnih dnevih z »vstopnico« pozdravili bodoče študente
Prenesi v: