• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
»Študentski torek« z dobrodelno noto – zbrali 1500 evrov //

»Študentski torek« z dobrodelno noto – zbrali 1500 evrov

26.3.2015 9:32:56 AM
Na dobrodelnem študentskem torku, ki se je odvijal na ŠTUK-u, so se predstavili Adi Smolar in The hišn' band. Obiskovalci so s svojim prispevkom pomagali študentom Univerze v Mariboru - Igorju, Tamari in Adriani, ki se spopadajo s težkim socialnim položajem.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), je v sodelovanju s Solidarnostnim skladom za pomoč socialno ogroženim študentom, organizirala dobrodelni »študentski torek«, na katerem so se zbirala sredstva za Igorja, Tamaro in Adriano, ki so študenti Univerze v Mariboru in se spopadajo s težkim socialnim položajem. Zbrana sredstva v višini 1500 evrov bo Solidarnostni sklad za pomoč socialno ogroženim študentom v celoti namenil omenjenim študentom.

Na koncertu je nastopil Adi Smolar, eden izmed tistih slovenskih glasbenikov, ki veliko da na dobrodelnost. Študente pa so zabavali tudi fantje iz skupine The hišn' nad. Vsi nastopajoči so se v ta namen odpovedali svojim honorarjem. Študenti so po koncu nastopa Adiju zapeli tudi za njegov rojstni dan.

Alen Brkić, predsednik ŠOUM dodaja: »V teh težkih časih za mlade smo se odločili, da poskušamo pomagati Tamari, Igorju in Adriani, ki zaradi slabega socialnega položaja, težko shajajo v času študija. ŠOUM se zahvaljuje Solidarnostnemu skladu za pomoč socialno ogroženim študentom, ŠTUK-u, Radiu City ter portalu Dostop.si za pomoč pri izvedbi dogodka. Verjamemo, da bodo zbrana sredstva trem študentom Univerze v Mariboru vsaj delno olajšala težko situacijo.

Znesek zbran iz prostovoljnih sredstev obiskovalcev in srečelova je ŠOUM s svojim prispevkom podvojila.

Na dobrodelnem koncertu so obiskovalci voščili Adi Smolarju za rojstni dan.
Na dobrodelnem koncertu so obiskovalci voščili Adi Smolarju za rojstni dan.
Prenesi v: