• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
ŠOUROCK '15 //

ŠOUROCK '15

Glasbene skupine odpirajo 12. sezono ŠOUROCK-a

30.3.2015 10:00:43 AM
V Študentskem kulturno prireditvenem centru Štuk bodo potekali trije predizbori, veliko finale pa bo na sporedu 5. maja. Za 4 finalne vstopnice se bo potegovalo 15 glasbenih skupin.

 

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) pričenja z novo sezono natečaja ŠOUROCK. Prvi v sklopu predizbornih koncertov za izbor najboljše študentske / dijaške glasbene rock skupine, bo že danes, 30. marca 2015, v Študentskem kulturno prireditvenem centru Štuk. ŠOUM že vrsto let na ta način pomaga mladim glasbenikom na njihovi glasbeni poti in jih hkrati skuša nagraditi za ustvarjalnost. ŠOUROCK je doslej omogočil že skoraj 300 mladim skupinam iz vse Slovenije, da svoje ustvarjanje predstavijo pred širšo publiko.

Glasbene skupine, ki so bile izbrane na podlagi demo posnetka in opisa, se bodo pomerile na treh predizborih in sicer 30. marca ter 13. in 20. aprila 2015. Vsi predizbori se pričenjajo ob 21. uri. Zmagovalna skupina vsakega predizbora se bo uvrstila v veliki finale, ki bo 5. maja 2015. Tudi letos bodo obiskovalci z glasovanje izbrali 4. skupino, ki bo nastopila v finalu. Gostje finalne prireditve bodo zmagovalci natečaja – Fed Horses, katerih glasbena pot se je ravno z omenjenim natečajem v zadnjem letu strmo dvignila in njihovo ime narisala na glasbeni zemljevid Slovenije..

Vodja projekta Jan Sredenšek dodaja: »ŠOUM bo zmagovalni skupini natečaja, ki jo bo izbrala strokovna žirija, zagotovila številne nastope po Sloveniji, snemanje singla in podporo pri grajenju glasbene kariere. Zmagovalci že imajo zagotovljene nastope na Lampiončkih 2015, Schengenfestu, Festivalu Lent, festivalu Gora Rocka, Lokalu Patriot, v KMKC Kompleks Ravne na Koroškem, MC Pekarni, Orto Baru in na ŠTUKu.«

Največji in najbolj uveljavljeni natečaj za mlade glasbene skupine v Sloveniji, se bo letos izvedel že 12. leto. Strokovno komisijo letošnjega natečaja sestavljajo Jan Sredenšek, Jaša Lorenčič, Max Gregor, Marko Furek in Marko Jakopanec. Ambasador natečaja je Marko Soršak - Soki, bobnar priznane slovenske zasedbe – Elvis Jackson, ki je prav tako član strokovne komisije.

 

Nastopajoče skupine:

1.       predizbor (30. 3. 2015)
Twelve Peers, Memmoria, Parliament Attack, Scarecrow, Wyleshade

2.       predizbor (13. 4. 2015)
For Tease, The Spankakes, Imset, Antioksidanti, Alterfiction

3.       predizbor (20. 4. 2015)
The Lyrium, Perfect Strangers, Precisely Late, Stillout, Ice on fire

Zmagovalci ŠOUROCK 14, Fed Horses
Zmagovalci ŠOUROCK 14, Fed Horses
Prenesi v: