• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Žiga Schmidt ostaja predsednik ŠOS //

Žiga Schmidt ostaja predsednik ŠOS

Prioritete v drugem mandatu so ZViS, ureditev štipendijske politike in ureditev pripravništev.

3.4.2015 9:55:28 AM
Predstavniki študentskih organizacij in študentskih klubov po Sloveniji, so na 26. redni skupščini Študentske organizacije Slovenije, soglasno imenovali Žigo Schmidta za predsednika ŠOS.

 

Skupščina je najvišji organ ŠOS in je sestavljena iz študentskih zborov vseh treh študentskih organizacij (ŠOU v Ljubljani, ŠOUM, ŠOUP) in svetnikov študentskih klubov (Zveza Škis). 

»Mladi in predvsem študenti so v Sloveniji še vedno v slabem položaju, saj je neurejenih kar nekaj ključnih področij. Preteklo leto je minilo v znamenju ureditve študentskega dela, odprta pa so vprašanja na področju novega Zakona o visokem šolstvu, potekajo pogajanja za ureditev prostovoljnih pripravništev, ŠOS pa se bo v tem letu zavzemal tudi za to, da se konkretno uredi področje štipendiranja, kjer država zadnja leta sprejema le začasne rešitve, ne pa celovitih,« je po izvolitvi povedal Žiga Schmidt.

 

 

 

Prenesi v: