• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Lampiončki letos v študentskem kampusu //

Lampiončki letos v študentskem kampusu

Osrednji dogodek Lampiončkov se seli v študentski kampus

9.4.2015 2:11:59 PM
Lampiončki izhajajo iz tradicionalnih iger med mariborskimi študentskimi domovi, v tem duhu pa bodo tudi letos skozi dan izpeljane Lampiončkove igre na žaru. Večerni del se izpred mariborskega otoka seli v študentski kampus Gosposvetska.

 

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) v mesecu maju pripravlja tradicionalni »zaključek« študijskega leta – Lampiončke 2015. Dnevno dogajanje bo potekalo na zelenici pred Pedagoško fakulteto, osrednji večerni dogodek pa ob UŠC Leona Štuklja v študentskem naselju Gosposvetska. Lampiončki 2015 se bodo odvili 12. maja.

Lampiončki, simbol študentskih iger, letos praznujejo že 35 let in so že desetletja stalnica namenjena športu in druženju študentov Univerze v Mariboru. S svojo tradicijo so prerasli v edini pravi študentski praznik in v enega največjih dogodkov na prostem v Sloveniji, ki vsakoletno združuje množice mladih.

Tudi letos bodo potekali v dveh delih; dnevno dogajanje, kjer se bodo odvile tradicionalne igre ter večerni koncertni del, kjer bodo nastopili glasbeni gostje iz tujine in Slovenije.

12. maj je tudi letos Dan študentov Univerze v Mariboru, tako bodo mladi lahko skozi dan izkoristili pedagoškega procesa prosti čas, sodelovali v igrah in tekmovali v edinstvenem tekmovanju, ki ga pripravlja Red Bull.

Večerni del bo popestrilo dogajanje na treh prizoriščih – glavnem odru na prostem, elektronskem odru v UŠC Leona Štuklja in v Študentskem kulturno – prireditvenem centru ŠTUK. Končni program izvajalcev bo predvidoma razkrit do 22. aprila.

ŠOUM tudi letos poziva občane Mestne občine Maribor, da so v času dogajanja strpni do mladih, organizator pa bodo tudi letos pozval mlade k odgovornem ravnanju z odpadki ter poskrbel, da bodo prizorišča in okolica naslednje jutro očiščena.

Vstop na letošnje Lampiončke bo tako kot vsa leta doslej povsem brezplačen za vse generacije.

 

Večerni del Lampiončkov bo ponovno poskrbel za nepozabno zabavo na prostem.
Večerni del Lampiončkov bo ponovno poskrbel za nepozabno zabavo na prostem.
Prenesi v: