• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Vsi zapiski na enem mestu! //

Vsi zapiski na enem mestu!

Na spletnem portalu Fakulteta ŠOUM je bil vzpostavljen nov zavihek »Zapiski«

13.4.2015 11:03:14 AM
Vsak študent je že kdaj posodil svoje zapiske ali potreboval zapiske od koga drugega. Pri izmenjavi zapiskov smo si do zdaj pomagali preko skupnih mailov, forumov, na ŠOUM-u pa so se domislili spletne platforme, ki bo ta proces poenostavila.

 

Spletni portal Fakulteta ŠOUM je s tem tednom vzpostavil nov zavihek »Zapiski«, kjer se nahajajo vsi zapiski na enem mestu

Fakulteta ŠOUM je zelo uporabna stran za vsakega študenta predvsem Univerze v Mariboru, na kateri lahko najdete celo vrsto izobraževalnih aktivnosti.

Na strani se nahajajo uporabne informacije s področja visokošolske zakonodaje, študija na Univerzi v Mariboru, Tutorstva ŠOUM, projektov Oddelka za univerzitetno politiko in izobraževanje, možnosti prijav na tečaje in spletni forum, kjer lahko mladi med seboj pridobivajo in širijo informacije, povezane s študijem.

Spletna stran Fakulteta ŠOUM pa je izkoristila še en potencial za vzpostavitev novega komunikacijskega omrežja, in sicer možnost nalaganja zapiskov. Stran je izvrstna za razvoj in implementacijo zapiskov predvsem iz tega vidika, ker združuje vse študente Univerze v Mariboru. Tako imajo študenti zdaj vse na enem mestu, kar prednjači pred ostalimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Začetna baza dokumentov z zapiski se je že vzpostavila. Vsak, ki bo želel prenesti želeno datoteko, bo lahko to nemoteno počel, medtem ko bo za samo nalaganje zapiskov potrebna prijava. Omogočena je tudi možnost ocenjevanja in komentiranja zapiskov ter avtorja. Tistega, katerega zapiski so bili največkrat preneseni in tudi najbolje ocenjeni,  se bo primerno nagradilo. Sistem nagrajevanja bo učinkovit, kot spodbuda za ostale »nalagalce«.

Vsak, ki bo želel naložiti datoteko pa se bo moral prej strinjati s pogoji pravnega obvestila, ki opozarja, da je potrebno zagotavljati normalno delovanje foruma in s tem preprečiti težave.

Prenesi v: