• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Predavanja na prostem / MLADI, ŠPORT IN POLITIKA //

Predavanja na prostem / MLADI, ŠPORT IN POLITIKA

Letošnja predavanja na prostem v znamenju športa z Janezom Kocjančičem in Andrejem Staretom

25.5.2015 9:51:50 AM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) tudi letos pripravlja Predavanja na prostem, po vzoru evropskih in svetovnih univerz.

 

Tokratna rdeča nit predavanj so mladi, šport in politika, ki jo bosta skozi svoje lastne izkušnje predstavila Janez Kocijančič, pravnik, slovenski politik in bivši predsednik Olimpijskega komiteja ter Andrej Stare, znan športni reporter in športni pisec, poznan tudi po svojih zabavnih izjavah.

»Dogodek je namenjen izobraževanju mladih ter ostali prisotni javnosti, ki jim ŠOUM želi po vzoru svetovnih in evropskih univerz, predstaviti na malo drugačen način – na prostem. Predvsem pa jim preko strokovnjakov na različnih področjih želimo omogočiti zanimivo, drugačno poslušanje predavanj in pridobivanje novih znanj,« dodaja Peter Papež, sekretar za univerzitetno politiko in izobraževanje pri ŠOUM.

Predavanja bodo potekala v torek, 2. 6. 2015, s pričetkom ob 16. uri, na Trgu Leona Štuklja v Mariboru.

V preteklih letih so se na tovrstnih predavanjih zvrstila že številna znana imena: Zoran Jankovič, Drago Kos, Vesna Vuk Godina, Danijel Rebolj, Aleš Hauc, Andrej Fištravec, Vasja Golar … 

 

DODATNE INFORMACIJE:

Študentska organizacija Univerze v Mariboru
Dejan Spital, svetovalec za odnose z javnostmi
telefon 02/ 234 20 90 ali
e-pošta: dejan.spital@soum.si   

 

 

Prenesi v: