• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
ŠOUM na pomoč študentom invalidom pri študiju //

ŠOUM na pomoč študentom invalidom pri študiju

ŠOUM in DŠIS skušata študentom invalidom čim bolj olajšati pogoje za študij. Študenti invalidi se lahko na razpis prijavijo skozi celo leto.

28.5.2015 10:23:10 AM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) in Društvo študentov invalidov Slovenije (DŠIS) bosta tudi letos, s sofinanciranjem, v skupni vrednosti 2.000 evrov, skušala študentom invalidom omogočiti kakovosten in predvsem enakovreden študij.

 

Zato pozivata vse študente invalide, ki potrebujejo pomoč, ki jim lahko olajša študij, sofinanciranje bivanja, prevoza, pripomočka ali kakšne druge storitve, da pošljejo prijavo.

Na razpis se lahko prijavijo vsi, ki imajo status študenta invalida na Univerzi v Mariboru ali status študenta invalida na višji strokovni šoli v statistični regiji Podravska ali Pomurska. Poleg sofinanciranja pripomočkov, bodo sredstva letos namenili tudi za druge storitve, ki so povezane s študijem (npr. sofinanciranje prevoza, sofinanciranje bivanja itd).

Prošnje se sprejemajo na elektronskih naslovih aljaz.kovacic@soum.si ali natasa@dsis-drustvo.si.. Prijava naj vsebuje kratko motivacijsko pismo z vsebino kaj, zakaj in kako bo ta pripomoček olajšal študij.

Aljaž Kovačič, vodja projekta dodaja: »Na Študentski organizaciji Univerze v Mariboru se zavedamo, da je potrebno študentom invalidom omogočiti lažji in kakovostni študij. V ta namen že vrsto let pomagamo s sofinanciranjem pripomočkov študentom invalidom, letos pa temu dodajamo tudi sofinanciranje ostalih storitev, ki bomo študentom pomagale. Pozivamo vse, da se opogumijo in pošljejo prijavo, saj verjamemo, da marsikdo potrebuje pomoč.«

Vsi pogoji in dodatna navodila prijav so objavljeni na spletni strani ŠOUM (www.soum.si) in na spletni strani Društva študentov invalidov Slovenije. Prijave se zbirajo celotno leto oziroma do porabe sredstev.

 

DODATNE INFORMACIJE:
Študentska organizacija Univerze v Mariboru
Dejan Spital, svetovalec za odnose z javnostmi
telefon 02/ 234 20 90 ali
e-pošta: dejan.spital@soum.si

Prenesi v: