• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Antioksidanti, zmagovalci ŠOUROCK'15 //

Antioksidanti, zmagovalci ŠOUROCK'15

Antioksidanti, zmagovalci ŠOUROCK'15, se pripravljajo na pestro poletje

16.6.2015 11:46:58 AM
ŠOUM zmagovalnim skupinam omogoča tudi predstavitev na večjih odrih po Sloveniji. Po nastopu na Lampiončkih, bodo Antioksidanti zaigrali še na številnih poletnih festivalih.

 

Zasedba Antioksidanti, ki je zmagala na letošnjem natečaju za najboljšo študentsko-dijaško glasbeno skupino, čaka pestro poletje, saj bodo nastopili na številnih velikih ter priznanih festivalih po Sloveniji. Antioksidanti so že 12. zmagovalci ŠOUROCK-a, ki velja za enega najpopularnejših izzivov za neuveljavljene glasbene skupine v Sloveniji.

Zmagovalce letošnjega natečaja je v velikem finalu, ki se je odvijal na ŠTUK-u izbrala strokovna komisija v sestavi: Jan Sredenšek, Max Gregor, Marko Furek, Marko Jakopanec ter ambasador natečaja Marko Soršak-Soki, bobnar ene najbolj priznanih slovenskih zasedb – Elvis Jackson.

Zmagovalci so uvodoma zaigrali pred več tisoč glavo množico na Lampiončkih 2015, nastope pa imajo zagotovljene še na dogodkih kot so: Festival Lent, Gora Rocka (26. – 28. 6.), KKŠ Summer fest (14., 15.8.), Poletje v Lendavi, Schengefest (29.7. – 1.8.), leto pa bodo zaključili tam kjer so začeli – na ŠTUK-u.

 

Kdo in kaj so Antioksidanti?

Skupina Antioksidanti prihaja iz Ajdovščine. Mnogi pravijo, da je to ena izmed tistih zasedb, ki rešuje dušo rokenrola, v času vse bolj popularne elektronske glasbe. Skupino odlikuje suveren odrski nastop. Čvrsto in uigrano ritem sekcijo dopolnjujejo umazani, a natančni in barvno pestri rokerski rifi kitarskega tandema. Čeznje subtilno, a hkrati rokersko odločno udriha vokalist z redko slišanim glasovnim razponom. Avtorske skladbe so zvočno in aranžmajsko dodelane ter sporočilno tehtne, njihova dinamika pa spontano prestopi meje odra. Skupina je najbolj znana po iskrenosti v glasbi, energičnem nastopu in družbeno kritičnih besedilih.

Za seboj imajo veliko število nastopov, predvsem na območju severne primorske in okolice Ljubljane. Izpostaviti je potrebno Majske igre v Ljubljani, Festival Gora Rocka, Festival Fronta v Kobaridu, Vipavska trgatev v Vipavi, Kamfest v Kamniku, Veliki Božični rock koncert v Postojni, Oktoberfešta v Ajdovščini, Šentrock v Šentjurju, Blok Party v Ljubljani...

Skupina Antioksidanti je bila ustanovljena leta 2009, ko se je Andražu Žvoklju ter bratoma Juriju in Darjanu Brusu pridružil Grega Marc na kitari. Po enem letu jih je okrepil še Erik Jež in takrat je band stopil na resnejšo pot in začel redno koncertirati. V tistem letu so zmagali tudi slovensko-italijanski natečaj Mladi brez meja. V letu 2013 je prišlo do kadrovskih sprememb, saj Je Jurija Brusa na bobnih zamenjal Gal Furlan. Tri mesece po menjavi so prejeli nagrado za najboljšo mladinsko rock zasedbo na tekmovanju Rock Vizije, poleg tega naziva so bili podeljeni še vizionarji za najboljšega pevca Eriku Ježu ter najboljšega avtorja tekstov in melodij Andražu Žvoklju. Leto kasneje so se odloči, da odidejo v studijo in posnamejo svoje komade. Letos, 16. januarja so Antioksidanti izdali prvenec z naslovom Parfum in plastika.

Člani: Erik Jež, vokal; Andraž Žvokelj, kitara; Grega Marc, kitara; Gal Furlan, bobni; Darjan Brus, bas

Več informacij o glasbeni skupini:
www.facebook.com/antioksidanti

 

#  #  #

 

DODATNE INFORMACIJE:
Študentska organizacija Univerze v Mariboru
Dejan Spital, svetovalec za odnose z javnostmi
telefon 02/ 234 20 90 ali
e-pošta: dejan.spital[a]soum.si

 

 

Prenesi v: