• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
SCiM 2015 //

SCiM 2015

V Mariboru se pričenja 17. Mednarodni študentski festival SCiM

29.6.2015 10:22:36 AM
SCiM (Student Conference in Maribor) velja za enega največjih študentskih festivalov v Evropi. Letos poteka že 17. izvedba, letno pa se je udeleži okoli 50 študentov iz celotnega sveta.

 

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) od 29. junija do 8. julija 2015 organizira že 17. Mednarodno študentsko konferenco SCiM. Konferenca spada med največje tovrstne dogodke v Evropi na katerem sodeluje okoli 50 udeležencev iz več kot 30-ih svetovnih držav. Rezultati 10 - dnevnega dela bodo v torek 7. julija ob 11. uri, predstavljeni na ŠTUK-u.

SCiM (Student Conference in Maribor) je mednarodni študentski festival, ki ga organizira oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM. Namenjen je študentom iz vsega sveta. Tematika festivala se vsako leto poveže z aktualnimi problematikami, ki pestijo mlade.

Jona Vizjak, sekretar za mednarodno sodelovanje in glavni organizator: »Udeleženci vsako leto sodelujejo v različnih delavnicah, preko katerih spoznavajo Slovenijo, mesto Maribor in prikazujejo življenja mladih iz svoje domovine. Študenti tokrat ustvarjajo v delavnicah javnega nastopanja in retorike, »Male šole politike«, komunikacije, dela v skupini in delavnici work-life balance. Vodijo jih mladi (študentje), ki tako dobijo priložnost, da svoje znanje prenesejo iz študijskih klopi in ga pokažejo v mednarodnem okolju ter si s tem pridobijo prepotrebne izkušnje.«

Na festivalu sodelujejo mladi iz več kot 30-ih svetovnih držav; Argentina, Etiopija, Filipini, Gana, Indonezija, Nigerija, Panama, Vietnam ter študenti iz večina evropskih držav.

Uradna zaključna slovesnost ter predstavitev izvedenih delavnic bo potekala v torek, 7. 7. 2015, ob 11. uri, v prostorih Študentskega kulturno prireditvenega centra ŠTUK.

 

Poleg teoretičnih in praktičnih delavnic, ki so osrednji del SCiM-a, program vsebuje še:

 • Učenje slovenskega jezika;
 • Ekskurzijo po Sloveniji, kjer bodo obiskali Ljubljano, Bled, Postojnsko jamo in Vintgar;
 • Športne aktivnost;
 • Tematske zabave;
 • Ogled mesta Maribor ter
 • Obisk Festivala Lent.

 

#  #  #

DODATNE INFORMACIJE:

Študentska organizacija Univerze v Mariboru
Dejan Spital, svetovalec za odnose z javnostmi
telefon 02/ 234 20 90 ali
e-posta: dejan.spital[a]soum.si

Utrinek iz preteklega SCiM-a.
Utrinek iz preteklega SCiM-a.
Prenesi v: