• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Mariborski dijaki šolsko leto odpirajo z igrami //

Mariborski dijaki šolsko leto odpirajo z igrami

Dijaške igre med mariborskimi dijaki se bodo odvile že tretjič

27.8.2015 11:34:08 AM
Dijaška skupnost Maribor (DSM), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), prireja »Dijaške igre«, ki so postale simbol mariborskih dijakov ter letos neuradno odpirajo šolsko leto mariborskih srednjih šol.

 

 

Dogodek se bo odvil v torek, 1. septembra, od 11. ure naprej na Trgu Leona Štuklja v Mariboru.

Dijaki različnih srednjih šol v Mariboru se bodo pomerili v različnih (kar osmih) disciplinah, med drugim v karaokah, štafeti ter tekmovanju na električnemu biku. V tekmovalnem delu pa bodo sodelovale štiričlanske ekipe. Tudi tisti, ki ne bodo tekmovali se bodo lahko preizkusili v jahanju električnega bika!

Zmagovalna ekipa bo prejela bogato nagrado, ki jo podarja potovalna agencija Collegium. Za vzdušje med igrami bodo poskrbeli dijaške glasbene skupine The progress, Last dropuot ter skupina Skeebeep.

Namen dogodka je, da se mariborski dijaki nekoliko pozabavajo in ob prijetnem športno-kulturnem vzdušju uspešno vstopijo v novo šolsko leto. V preteklem obdobju se je na vseh mariborskih srednjih šolah izobraževalo okoli 14.000 dijakov.

Miha Dajčman, vodja Dijaške skupnosti Maribor dodaja: »DSM je v preteklem šolskem letu izvedla 10 projektov, med njimi tudi Humanitarni bazar ter Winter rock koncert, kjer smo uspešno zbrali finančna sredstva za socialno ogrožene sovrstnike z mariborskih srednjih šol. Od humanitarnosti želimo poskrbeti tudi za dodatna izobraževanja, informiranje dijakov, športno udejstvovanje ter seveda zabavo. Veseli nas, da se mariborski dijaki radi vključujejo v družabno življenje ter hkrati kažejo svoj potencial za prihodnost.«

Predstavniki dijaške skupnosti bodo med dijake razdelili tudi 10.000 »vstopnic« v dijaško življenje, ter jih tako pozdravili ob novem šolskem letu.

 

#  #  #

DODATNE INFORMACIJE:
Študentska organizacija Univerze v Mariboru
Silvo Plešnik, služba za tržno komuniciranje
telefon 02/ 234 21 25 ali
e-pošta: silvo.plesnik@soum.si

 

 

Utrinek iz 1 dijaških iger.
Utrinek iz 1 dijaških iger.
Prenesi v: