• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Poziv za mlade pravnike in študente prava //

Poziv za mlade pravnike in študente prava

Zavod PIP vas vabi, da se vključite v program za pridobivanje neposrednih delovnih izkušenj in kompetenc.

29.9.2015 10:58:21 AM
Imate diplomo prava (ali ste tik pred zaključkom študija na 1. ali 2. stopnji) in brez zaposlitve? Želite pri naslednji prijavi na prosto delovno mesto biti konkurenčnejši? Želite v svoj življenjepis vnesti nekaj, kar bo VIP vstopnica do zaposlitve.
 

Kdo se lahko prijavi?

 • mladi pravniki, ki so končali študij na 1. ali 2. stopnji bolonjskega programa oz.starem univerzitetnem programu, in še nimajo formalnih delovnih izkušenj
 • študenti zaključnih letnikov oz. absolventi omenjenih programov, ki študij zaključujejo
 • do vključno 29. leta starosti

 

Kaj vam nudimo?

Vključitev prinaša pridobitev praktičnih pravniških izkušenj, znanj, ki so skladna s potrebami delodajalcev in razširitvijo nabora svojih znanj. Sodelovanje v programu prinaša precej dodatnih kompetenc, izboljšuje zaposlitveno samozavest, obogati vaš življenjepis in tako izboljša vašo zaposljivost.

Z vključitvijo v program bomo izbranim pravnikom nudili razvijanje:

 1. praktičnih pravniških izkušenj ter seznanjanje z novimi perspektivnimi pravnimi področji za izboljšanje zaposljivosti na pravniških delovnih mestih.
   
 2. veščin pridobivanja evropskih sredstev za izboljšanje zaposljivosti tudi izven prava, npr. zaposlitev v poklicu projektnega menedžerja.
   
 3. podjetnosti in lastnih podjetniških idej za ustvarjanje lastnih delovnih mest – pravniških ali izven prava.

 

Vsebina programa

Program je sestavljen iz treh modulov (pravni, projektni in podjetniški) in traja 80 ur.

1. PRAVNI modul– 40 ur

Vsebina: Udeleženci se bodo preizkusili v neposrednem reševanju pravnih primerov iz lokalne skupnosti v sodelovanju z mentorji, ki jim bodo nudili strokovno podporo. Gre za individualno svetovanje in neposreden stik s strankami ter pripravo pravnih pisanj, ki temeljijo na realnem pravnem primeru.

Udeležili se bodo Job shadowing-a in s tem pridobili vpogled v delo različnih pravniških profilov. Prisotni bodo na predavanju s katerega od perspektivnih pravniških področij.

2. PROJEKTNI modul– 20 ur

Vsebina: Veščine pridobivanja sredstev na različnih razpisih postajajo vedno pomembnejši del različnih delovnih mest. Udeleženci bodo v okviru delavnic in individualnega dela spoznali, kako poiskati svoji ideji primeren razpis in se skozi simulacijo priprave projektnega predloga seznanili z zakonitostmi priprave razpisne dokumentacije ter vodenja projekta.

3. PODJETNIŠKI modul– 20 ur

Vsebina: Delavnica je namenjena ozaveščanja o pomenu prepoznavanja priložnosti, ki se ponujajo v okolju ter veščinam, kako jih poskušati spremeniti v poslovni podjem. Za uspešni zagon lastne podjetniške ideje je ključnega pomena dobro načrtovanje. Udeleženci bodo na konkretnem primeru spoznali metodo oblikovanja poslovnega modela in pridobili potrebne informacije za pripravo poslovnega načrta za svojo poslovno idejo.

 

Kaj morate storiti?

Sestaviti motivacijsko pismo (največ 1 stran in pol, A4 format) in nam ga poslati najkasneje do 9. oktobra 2015 naelektronski naslov: pip@zavodpip.si, z zadevo »Prijava na poziv« v katerem:

 • navedite svoje kontaktne podatke (vključno z e-pošto in telefonsko številko)
 • navedite datum diplomiranja oz. navedite kako daleč ste s študijem
 • predstavite dosedanje izkušnje (prostovoljsko in študentsko delo, vključenost v druge programe, sodelovanje pri projektnih aktivnosti drugih organizacij …)
 • opišite vašo časovno sposobnost izpolniti obveznosti programa – upoštevaje vaše siceršnje obveznosti (študijske, obštudijske ter druge obveznosti)
 • predstavite, kaj vam pomeni vključitev v program in zakaj si tega želite
 • in predstavite druga znanja in veščine, ki bi jih radi izpostavili.

 

Program ZIP 2015, ki ga sofinancira Mestna občina Maribor, se bo izvajal v prostorih Zavoda PIP ter na daljavo, med oktobrom in decembrom 2015. V program bo vključenih 20 pravnikov oz. študentov prava. O izbiri vas bomo obvestili v osmih dneh po roku za posredovanje prijave, in sicer po e-pošti na naslov, ki nam ga boste posredovali v motivacijskem pismu.

Sodelovanje v programu bo za izbrane brezplačno.

Kontaktna oseba:  brigita.horvat@zavodpip.si

Prenesi v: