• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Študijsko leto 2015/16 //

Študijsko leto 2015/16

ŠOUM in mariborski študenti vstopajo v novo študijsko leto

29.9.2015 12:16:18 PM
Ob začetku novega študijskega leta bodo bruci prejeli priročne mape z informacijami, ki jih bodo potrebovali za uspešen študij in kvalitetno preživljanje prostega časa.

 

ŠOUM v jeseni za študente pripravlja številne aktivnosti in nadaljuje s kampanjo »CUFAJ«, s katero želi mlade spodbuditi k aktivaciji na različnih področjih. Letošnja novost je interaktivna mapa »Študentskega mesta Maribor«.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je ob začetku novega študijskega leta 2015/16, pripravila informativno akcijo »DOSTOP«, s katero želi izraziti dobrodošlico brucem in jim zagotoviti vse informacije, ki jih potrebujejo za uspešno vključitev v študentsko življenje. Hkrati ŠOUM predstavlja tudi številne aktivnosti, ki se bodo za mariborske študente izvedle v jesenskem obdobju, ŠOUM pa želi mlade aktivirati tudi s kampanjo »CUFAJ«, kateri se letos pridružuje interaktivni zemljevid »Študentskega mesta Maribor«.

»Že od vsega začetka se pri ŠOUM trudimo, da mariborski študenti dobijo potrebne informacije in podporo ob študiju. Pomembno je, da se zavedajo svojih pravic in dolžnosti, mi pa jim bomo hkrati omogočili tudi pester obštudijski program. ŠOUM tekom leta pripravi okoli 100 različnih aktivnosti in dogodkov, hkrati pa smo ves čas vpeti tudi v reševanje vsebinskih problematik, tako na lokalnem, kakor tudi na nacionalnem nivoju«, študente pozdravlja predsednik ŠOUM Alen Brkić

Študentsko mapo DOSTOP bruci Univerze v Mariboru prejemajo pred svojimi fakultetami ob začetku študijskega procesa. Bruci so v mapi prejeli blok za zapiske, kemični svinčnik, študentski »popustnik«, kazalnik za knjigo ter napotke, kje najdejo vse pomembne inforamcije ob vstopu v svet študentskega življenja.

 

Mariborski študenti »CUFAJo« naprej

ŠOUM med študenti nadaljuje s kampanjo »CUFAJ«, s katero malde spodbuja k aktivni vključitvi na področjih, ki jih najbolj veselijo. Prav vsak v sebi skriva določen talent, le odkriti in pokazati ga mora. »Cufanje« je dejanje, ko se določene aktivnosti lotiš z dodatno energijo. Naj bo to na predavanjih in ob izpitih ali na aktivnostih obštudijske dejavnosti (šport, zabava, kultura, zdrav način življenja, prostovoljstvo… ).

Novost, ki jo bodo deležni študenti v novi »sezoni«, je interatkivni zemljevid mesta Maribor, na katerem so izpostavljene lokacije, ki so za študente pomembne oziroma zanimive in zajemajo naslednja področja: prehrana, izobraževanje, bivanje, šport, zabavo ter info točke. Zemljevid je primeren za uporabo tako na računalnikih, kakor na mobilnih napravah, dostopen pa na povezavi studentskomesto.soum.si.

»Cufanje« je obširneje predstavljeno na spletni strani (www.soum.si), kjer študentje dobijo tudi vse informacije o samem študiju, pravicah in dolžnostih, ki jih imajo pri študijskem procesu, štipendiranju, bivanju ter vseh ostalih elementih študentske socialne varnosti. Poleg osnovnih, za uspešen študij nujnih informacij, so na spletni strani predstavljene še številne možnosti za preživljanje prostega časa v univerzitetnem mestu Maribor, med njimi kopica obštudijskih dejavnosti, ki jih skozi vse leto pripravlja Skupina ŠOUM.

 

Kaj se pričakuje v novi »sezoni«?

Skupina ŠOUM pripravlja jeseni za študente tudi številne ostale aktivnosti, med izpostavljenimi so:

Datum Ime dodka
5. in 6. oktober Študentski krvodajalski teden - Častim pol litra
(ŠTUK in UKC Maribor)
6. oktober sCUFan TOREK  - otvoritvena zabava za vse mariborske študente s skupino Mejaši (ŠTUK)
9. oktober Nočni tek na Kalvarijo - v organizaciji Univerzitetne šprtne zveze Maribor
19. oktober Kostanjev žur - študentsko tekmovanje v peki kostanja (ŠTUK)
20. oktober Rojstnodnevni spektakel - ŠTUK 30 let
27. oktober Brucovanje ŠOUM - zabava vseh brucev UM s skupino Mambo kings (ŠTUK)
10. november Študentsko Martinovanje

 

# # #

DODATNE INFORMACIJE:
Študentska organizacija Univerze v Mariboru
Dejan Spital, odnosi z javnostmi
telefon: 02/ 234 20 90 ali
e-pošta: dejan.spital[a]soum.si

Prenesi v: