• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Ej ti! Kakšni so »Izzivi v tvoji ulici«? //

Ej ti! Kakšni so »Izzivi v tvoji ulici«?

Zavod PIP vabi k sodelovanju v projektu »Izzivi moje ulice«.

8.10.2015 10:58:44 AM
Mestna občina Maribor se ponaša s certifikatom »Mladim prijazna občina«, kar pomeni, da mladim zagotavlja prostor v katerem lahko krepijo svoje kompetence, odraščajo v družbeno odgovorne odrasle in prispevajo k družbenemu razvoju.

 

Kaj pa ti misliš? Je Maribor mladim prijazno mesto za: ustvarjanje, druženje, bivanje, izobraževanje, zaposlovanje, preživljanje prostega časa… ? Kakšni so izzivi v tvoji ulici ali mestni četrti? Kaj pogrešaš in kakšne spremembe predlagaš, da bo Maribor mladim prijaznejše mesto?

Zavod PIP vabi vse mlade med 15 in 29 letom, k sodelovanju v projektu »Izzivi moje ulice« v okviru katerega bomo iskali predloge za izboljšanje položaja mladih v našem mestu, rešitve pa ob zaključku predstavili mestnim oblastem. 

 

Katere aktivnosti zajema projekt?

 

 1. delavnica: Mladi razvijalci skupnosti

Vsebina: naučili se boste prepoznati izzive, potrebe in priložnosti v lokalnem okolju. Sodelovali boste z vrstniki in predstavniki mestnih četrti ter generirali ideje.

 1. delavnica: Projektno načrtovanje z mentorstvom pri pripravi projektnih nalog

Vsebina: seznanili se boste s projektnim načrtovanjem, iskali rešitve na zaznane izzive in ob podpori mentorja razvijali projektne ideje ter oblikovali projektne naloge.

 1. delavnica: Mladi zagovorniki idej

Vsebina: spoznali boste pristope in orodja za zagovarjanje/predstavljanje projektnih idej, srečali se boste s predstavniki Urada za kulturo in mladino MOM, Komisije za mladinska vprašanja in Mestnega Mladinskega sveta Maribor.

 1. zaključno srečanje s predstavitvijo projektnih nalog

Vsebina: samostojno boste predstavili in zagovarjali svoje projektne naloge pred predstavniki mestnih oblasti. Najboljša projektna naloga bo nagrajena.

 

Rok za prijavo: Prijave zbiramo do četrtka, 22. oktobra 2015 na spletnem naslovu

Projekt sofinancira Mestna občina Maribor, zato je sodelovanje za udeležence brezplačno.

Več informacij o projektu lahko dobite  po e-pošti: brigita.horvat@zavodpip.si ali telefonu 02 234 21 27, Brigita Horvat.

 

Prenesi v: