• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Lačen študent ne stoji pokonci! //

Lačen študent ne stoji pokonci!

Pomembne informacije o študentski prehrani, ki jih mora vedeti prav vsak študent!

28.10.2015 3:15:40 PM
Za kuhanje zdravih in raznolikih obrokov porabimo kar nekaj časa. Če želimo jesti zunaj z namenom, da bi ga prihranili, pa porabimo ogromno denarja. Seveda temu ni tako, če imamo urejeno subvencionirano študentsko prehrano.

Mnogo vedoželjnih študentov in študentk, ki se odpravijo študirati proč od doma, ni vajenih kuharskih spretnosti, vrtenja kuhalnice in strokovne kuharske mere "od oka", ki jo uporabljajo naše mame. Pa ne samo to, zaradi urnikov natrpanih s predavanji, vajami, učenjem, zabavami, rekreacijo, nam tudi, če znamo kuhati, pogosto primanjkuje časa za pripravo zdravih in polnovrednih obrokov. Tukaj pa vsem lačnim na pomoč priskočijo restavracije, ki študentom ponujajo subvencionirano prehrano. To lahko koristijo vsi, ki imajo status študenta in se izobražujejo na višjih strokovnih šolah ali visokošolskih zavodih v Republiki Sloveniji.

Vsak študent, ki se prvič vpisuje v sistem subvencionirane prehrane mora najprej opraviti predprijavo na studentska-prehrana.si, kjer mora v obrazec vnesti informacije o študiju in osebne podatke. Ob zaključku predprijave sistem vsakemu študentu dodeli številko prijavnice, ki jo kasneje potrebuje za registracijo na info točki ŠOUM. V Mariboru imamo tri: na Gregorčičevi ulici 17 ter na Gosposvetski cesti 83 in 86.

Za prvo registracijo mora vsak s seboj na info točko ŠOUM prinesti prej omenjeno številko prijavnice, ki jo je prejel ob predprijavi, osebni dokument, potrdilo o vpisu in mobilni telefon. Kdor pa ne more ali ne želi koristiti subvencij prek mobilnega telefona, pa jih lahko koristi preko brezkontaktne čip kartice. Če registracijo le podaljšujete, s seboj potrebujete samo potrdilo o vpisu ali veljavno študentsko izkaznico in osebni dokument.

 

Celotni prispevek si lahko preberete na portalu DOSTOP.si

 

Piše: Žana LEITINGER

Si kuhaš sam, ali koristiš študentsko subvencionirano prehrano?
Si kuhaš sam, ali koristiš študentsko subvencionirano prehrano?
Prenesi v: