• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Izteka se razpis za pomoč študentom invalidom //

Izteka se razpis za pomoč študentom invalidom

ŠOUM in DŠIS skušata študentom invalidom čim bolj olajšati pogoje za študij.

11.12.2015 1:09:31 PM
S koncem meseca decembra se zaključuje letošnji razpis za pomoč študentom invalidom. Študentska organizacija Univerze v Mariboru in Društvo študentov invalidov Slovenije tudi letos, s sofinanciranjem, v skupni vrednosti 2.000 evrov, skušata študentom invalidom omogočiti kakovosten in predvsem enakovreden študij.

 

ŠOUM in DŠIS pozivata vse študente invalide, ki potrebujejo pomoč, ki jim lahko olajša študij, sofinanciranje bivanja, prevoza, pripomočka ali kakšne druge storitve, da pošljejo prijavo.

Na razpis se lahko prijavijo vsi, ki imajo status študenta invalida na Univerzi v Mariboru ali status študenta invalida na višji strokovni šoli v statistični regiji Podravska ali Pomurska. Poleg sofinanciranja pripomočkov, bodo sredstva letos namenili tudi za druge storitve, ki so povezane s študijem (npr. sofinanciranje prevoza, sofinanciranje bivanja itd).

Prošnje se sprejemajo na elektronskih naslovih darija.mocnik@soum.si ali natasa@dsis-drustvo.si. Prijava naj vsebuje kratko motivacijsko pismo z vsebino kaj, zakaj in kako bo ta pripomoček olajšal študij.

ŠOUM študente poziva, da zberejo pogum in se prijavijo za kakršnokoli pomoč, saj ne želijo, da denar namenjen študentom invalidom, ostane neporabljen.

ŠOUM študente invalide poziva, da zberejo pogum in do konca meseca pošljejo prijavo na mail darija.mocnik@soum.si
ŠOUM študente invalide poziva, da zberejo pogum in do konca meseca pošljejo prijavo na mail darija.mocnik@soum.si
Prenesi v: