• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Vpisni pogoji za leto 2016/17 so znani //

Vpisni pogoji za leto 2016/17 so znani

Vlada RS je dala soglasje k vsebini razpisa za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2016/17

2.2.2016 9:47:16 AM
Vlada Republike Slovenije je dala soglasje k razpisu za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za študijsko leto 2016/17 za javne visokošolske zavode in zasebne visokošolske zavode s koncesijo.

 

Ti za prihodnje študijsko leto 2016/17 skupaj razpisujejo 19.332 vpisnih mest za redni in izredni študij, in sicer za vpis v 1. letnik 17.607 mest za državljane Republike Slovenije in Evropske unije (14.625 mest za redni in 2.982 mest za izredni študij) ter 1.725 mest za tujce in Slovence brez slovenskega državljanstva (1.243 za redni in 483 mest za izredni študij).

Trend zmanjševanja vpisnih mest se nadaljuje tudi s tem razpisom za 2016/17. V primerjavi z lanskim razpisom visokošolski zavodi razpisujejo 494 vpisnih mest manj, od tega 367 mest manj za redni študij in 127 mest manj za izredni študij.  

Za študijsko leto 2016/17 se prvič razpisujeta študijska programa: Kulturna dediščina (dvopredmetni študijski program) na Univerzi na Primorskem, Fakulteta za humanistične študije in enovit magistrski študijski program Predmetni učitelj na Univerzi v Mariboru, Fakulteta za naravoslovje in matematiko.  

Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2016/17 za javne in koncesionirane samostojne visokošolske zavode bo na spletnih straneh Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter na spletnih straneh visokošolskih zavodov objavljen danes, 1. februarja 2016 in takrat bodo kandidati lahko preverili vpisne pogoje in število prostih vpisnih mest.

Visokošolski zavodi bodo organizirali informativne dneve 12. februarja (ob 10. in 15. uri) in 13. februarja 2016 (ob 10. uri), kjer se kandidati lahko podrobneje seznanijo z vpisnimi pogoji, možnostmi in pogoji študija, s poklici oziroma z delom, možnostmi zaposlovanja in nadaljevanja izobraževanja ter z drugimi informacijami, ki so pomembne za odločanje o študiju.   Prvi prijavni rok za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2016/17 za javne in koncesionirane samostojne visokošolske zavode bo potekal od 5. februarja do 4. marca 2016.

Prijavo za vpis na želen visokošolski zavod kandidati oddajo preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ. Vsak kandidat lahko odda eno prijavo za vpis, kjer po prednostnem vrstnem redu izberejo največ tri študijske programe, v katere se želijo vpisati in za katere izpolnjujejo oziroma bodo do rokov izpolnjevali pogoje za vpis. Pomemben je vrstni red izbranih študijskih programov, saj bo kandidat uvrščen v prvega, za katerega bo izpolnil vse pogoje. Kandidati naj zato izberejo le tiste študijske programe, ki jih želijo študirati in za katere bodo izpolnjevali pogoje za vpis, sicer se želja ne bo upoštevala. 

Če bo število prijavljenih kandidatov za vpis večje od razpisanega števila vpisnih mest, bodo univerze ter javni in koncesionirani samostojni visokošolski zavodi s soglasjem Vlade RS do konca aprila 2016 sprejeli sklep o omejitvi vpisa. Rezultati izbirnega postopka za prvi prijavni rok bodo znani najkasneje do 26. julija 2016 in takrat bodo kandidati po pošti prejeli sklep o rezultatu izbirnega postopka.

 

 

Prenesi v: