• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
ŠOS dobila novo vodstvo //

ŠOS dobila novo vodstvo

V Ljubljani je potekala 27. Skupščina Študentske organizacije Slovenije

12.2.2016 1:18:34 PM
Na 27. Skupščini Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) so člani imenovali novega predsednika, Klemen Balanč, študent Univerze v Ljubljani, in generalnega sekretarja, Rok Primožič.


Klemen Balanč je študent Ekonomske in Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani. Pred nastopom funkcije pa je bil Predsednik odbora za visoko šolstvo in izobraževanje pri ŠOS. V študentskem organiziranju je aktiven že več let, in sicer tako na ravni lokalnega kluba, ŠOU v Ljubljani in ŠOS.

Klemen je kot osrednja prizadevanja poudaril skrb za transparentno, kakovostno in dostopno visoko šolstvo, urejeno v krovnem zakonu. Posebno skrb pa namerava posvetiti tudi posebnim skupinam študentov (študenti invalidi in študentske družine). Prav tako letos načrtuje izvedbo dveh večjih mednarodnih projektov - raziskave EUROSTUDENT ter največje evropske konference s področja kakovosti visokega šolstva - European Quality Assurance Forum.

Rok Primožič je univerzitetni diplomirani pravnik. Delovne izkušnje je nabiral z vodenjem in delovanjem v različnih nevladnih organizacijah, na različnih ravneh delovanja znotraj študentskega organiziranja, bil pa je tudi predsednik krovne evropske študentske organizacije - ESU.

“Prav je, da že kot študenti začnemo sooblikovati svet, v katerem si želimo živeti.”
“Prav je, da že kot študenti začnemo sooblikovati svet, v katerem si želimo živeti.”
Prenesi v: