• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
EBEC Maribor 2016 //

EBEC Maribor 2016

Lokalno inženirsko tekmovanje mariborskih študentov

23.2.2016 9:51:34 AM
EBEC (European BEST Engineering Competition) je evropsko študentsko inženirsko tekmovanje, ki poteka po skoraj vseh priznanih tehniških univerzah, kjer vsako leto sodeluje več kot 6500 študentov iz kar 87 univerz in 32 držav.


Že peto leto zapored energični BEST študenti z navdušenjem organiziramo lokalno inženirsko tekmovanje EBEC Maribor 2016, ki bo tudi letos potekalo na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru. Tekmovanje bo potekalo 9. in 10. marca med 10:00 in 18:00. Namenjeno je vsem študentom Univerze v Mariboru, ki se želijo preizkusiti in izkazati v miselnih in praktičnih izzivih, ki jih bodo podala podjetja in jih bo ocenjevala strokovna žirija.

Tekmovanje poteka v ekipah s štirimi člani, v dveh različnih kategorijah: Prvi dan bo potekalo »skupinsko načrtovanje« (team design), ki preizkuša sposobnosti na različnih tehniških in tudi naravoslovnih področjih: iznajdljivost, zmožnost sodelovanja in učinkovite komunikacije znotraj ekip, dopolnjevanja idej in kreativnost. Ekipam bo predstavljena določena naloga, dodeljen jim bo potreben material za izvedbo ter omejen čas za izdelavo naprave. Drugi dan tekmovanja bo zaznamovala t. i. »študija primera« (case study), kjer bo ekipam nazorno opisana realna težava, za katero bo treba v omejenem času praktično poiskati podrobno in hkrati preprosto, ugodno in najbolj inovativno rešitev, ki bi jo bilo mogoče izpeljati kot resnični projekt.

Prve 3 ekipe v posamezni kategoriji bodo po končanem dnevu na slovesni podelitvi nagrajene z lepimi praktičnimi nagradami in pokali. Prvouvrščene ekipe pa prejmejo dragoceno vstopnico za naslednjo raven tekmovanja. Torej, zmagovalci lokalnega EBEC tekmovanja se bodo zvrstili na regionalno raven tekmovanja: EBEC Alpe-Adria, kjer se bodo pomerili z zmagovalci lokalnih EBEC tekmovanj iz centralne regije  v kateri so Maribor, Ljubljana, Gradec, Erlangen in Zagreb. To tekmovanje bo letošnje leto potekalo v Ljubljani. Najboljša študentska ekipa pa bo pot nadaljevala vse do EBEC finala v Beogradu in se tam pomerila z najboljšimi ekipami inženirjev v Evropi.

Sestavite svojo ekipo in se prijavite na EBEC Maribor 2016 ter dokažite, da ste najboljša študentska inženirska ekipa Evrope v letu 2016. Prijava je možna na http://best-maribor.org/ebec2016/prijava.php, prijavite se najkasneje do 6. 3.2016.

Študenti organizacije BEST Maribor, že peto leto zapored organizirajo lokalno inženirsko tekmovanje.
Študenti organizacije BEST Maribor, že peto leto zapored organizirajo lokalno inženirsko tekmovanje.
Tekmovanje bo potekalo 9. in 10. marca, rok za prijavo pa je 6.3.
Tekmovanje bo potekalo 9. in 10. marca, rok za prijavo pa je 6.3.
Prenesi v: