• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
ŠOUM tudi letos pomaga študentom invalidom //

ŠOUM tudi letos pomaga študentom invalidom

ŠOUM je študentki invalidki Agnes predala pripomočke v skupni vrednosti 1.939,84 €.

11.3.2016 12:28:07 PM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je v sodelovanju z Društvom študentov invalidov Slovenije, študentki invalidki predala v uporabo pripomočke, ki ji bodo pomagali pri nadaljnjem študiju oziroma gibanju doma ter na fakulteti. ŠOUM je Agnes, študentki s cerebralno paralizo, predala pripomočke v skupni vrednost 1.939,84 €.

 

»ŠOUM področju študentov invalidov posveča veliko pozornost in skozi celotno leto nudi pomoč tistim, ki so zaradi takšnih ali drugačnih posebnosti prikrajšani za normalno opravljanje študija. Pozivamo študente invalide, da se v prihodnje še bolj pogumno prijavijo na razpis in si s tem olajšajo študij in svoj vsakdan«, je povedal sekretar za socialo in zdravstvena vprašanja ŠOUM, Aljaž Kovačič.

Nataša Mauko, predstavnica Društva študentov invalidov Slovenije, dodaja: »Sodelovanje s Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru je preraslo v dobro partnerstvo, s katerim izboljšamo življenje številnim mladim, ki potrebujejo dodatno pomoč. V Mariboru je trenutno okoli 40 študentov invalidov.«

Kdo je študentka, ki je prejela pripomočke in kako ji bodo služili:

AGNES, študentka s cerebralno paralizo, študij obiskuje na Filozofski fakulteti v Mariboru. ŠOUM je študentki omogočil nakup teleskopskega oprijemala in stenskega držala, ki se uporablja ob postelji in v kopalnici. Poleg tega je študentka prejela električno WC desko, ortopedske čevlje, ravnotežno blazino, podstavek za ravnotežno blazino. ŠOUM je pokrila tudi strošek popravila električnega vozička. Vsi ti pripomočki bodo študentki olajšali gibanje doma in na fakulteti.

Razpis za leto 2016:

ŠOUM je tudi za leto 2016 odprla razpis »Pomoč študentom invalidom«, na katerega se lahko študenti invalidi prijavijo skozi celotno leto oziroma do porabe sredstev. Za letošnje leto je predvidenih 3.000 EUR, za katere lahko študenti zaprosijo bodisi v obliki pripomočkov, učne pomoči, potnih stroškov, stroškov bivanja ali ostalih stroškov, ki nastanejo ob študiju. Razpis je objavljen na spletni strani Društva študentov invalidov Slovenije (www.dsis-drustvo.si) ter na www.soum.si, študenti svojo prijavo pošljejo na natasa@dsis-drustvo.si ali na darija.mocnik@soum.si. 

ŠOUM študentom invalidom pomaga že več kot 10 let. V letu 2016 pa je študentom na voljo sklad v vrednosti 3000 EUR.
ŠOUM študentom invalidom pomaga že več kot 10 let. V letu 2016 pa je študentom na voljo sklad v vrednosti 3000 EUR.
Prenesi v: