• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Mlade glasbene skupine iščejo preboj na sceno //

Mlade glasbene skupine iščejo preboj na sceno

Začenjajo se predizbori ŠOUROCK'16

1.4.2016 1:26:37 PM
V mariborskem ŠTUK-u se pričenjajo predizbori za najboljšo mlado glasbeno skupino - ŠOUROCK'16. Organizator, Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), tako že vrsto let pomaga mladim glasbenikom na njihovi glasbeni poti in jih hkrati nagradi za ustvarjalnost. Veliko finale bo potekalo 10. maja v ŠTUK-u, zmagovalna zasedba bo prejela nagrado v vrednosti 1.000 EUR. Ambasador letošnjega natečaja je Gregor Jančič, pevec skupine Happy Ol' McWeasel.


Na razpis letošnjega natečaja se je prijavilo kar 36 glasbenih skupin z vse Slovenije. Strokovna komisija je na podlagi demo posnetkov izbrala 15 skupin, ki se bodo med sabo pomerile na treh predizborih in sicer 4., 11. in 28. aprila 2016. Vsi predizbori se pričenjajo ob 21. uri. Zmagovalna skupina vsakega predizbora se bo uvrstila v veliki finale, ki bo 10. maja 2016. Tudi letos bodo obiskovalci z glasovanje izbrali 4. skupino, ki bo nastopila v finalu. Vsi predizbori ter finale bodo potekali v Študentskem kulturno prireditvenem centru ŠTUK.

Vodja projekta Rebeka Kopčič: »ŠOUM bo zmagovalni skupini natečaja, ki jo bo izbrala strokovna žirija, zagotovila številne nastope po Sloveniji, nagrado v vrednosti 1.000 EUR in podporo pri grajenju glasbene kariere. Zmagovalci že imajo zagotovljene nastope na prireditvah: Lampiončki 2016, koncert na ŠTUK-u, KKŠ Summer fest, Festival Lent, festival Gora Rocka ter snemanje v studiu Glas podzemlja.

Največji in najbolj uveljavljeni natečaj za mlade glasbene skupine v Sloveniji, se bo letos izvedel že 13. leto. Strokovno komisijo letošnjega natečaja sestavljajo Marko Furek, Marko Jakopanec, Marko Soršak – Soki, Laura Pešek in Rebeka Kopčič. Ambasador natečaja je Gregor Jančič, pevec priznane slovenske zasedbe – Happy Ol' McWeasel.

Nastopajoče skupine:

1. PREDIZBOR / 4. april:

- LIPSTICK STAIN; INFECTED; IN BETWEEN; ICE ON FIRE; PARLIAMENT ATTACK

2. PREDIZBOR / 11. april:

- LASYE; IMSET; NUBIRA; JAR OF FLIES; ROCK HEROES

3. PREDIZBOR / 18. april:

- PRELUDE; MRFY; PYROXENE; RADIO JAM; CAPTAIN MORGAN'S REVENGE

ŠOUM že 13. sezono mladim glasbenim skupinam omogoča preboj na glasbeno sceno.
ŠOUM že 13. sezono mladim glasbenim skupinam omogoča preboj na glasbeno sceno.
Prenesi v: