• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Prihaja Dan vina in čokolade! //

Prihaja Dan vina in čokolade!

V Kopru sladkanje s čokolado ob kozarcu vina

6.4.2016 12:16:43 PM
Za vse ljubitelje vina in čokolade Študentska organizacija Univerze na Primorskem pripravlja nepozaben dan, v katerem bomo okušali vino in se sladkali s čokoladnimi sladicami. V soboto, 16. aprila 2016, bo v Taverni v Kopru potekal že tretji Dan vina in čokolade, kjer boste lahko od 16. ure dalje degustirali več kot 30 vrst vina slovenskih vinarjev in jih spajali z okusnimi čokoladnimi sladicami.

 

Okušali bomo lahko vina naslednjih vinarjev iz Slovenske Istre: Ekološko vinogradništvo Rodica Truške, Ekološko posestvo Vina Montis in Eko Laura, Kmetija Markovič, Kmetija Mahnič, Vinska klet Kralj, ČOK - družinska posest Plavje, Domačija Ražman, Vinska klet Robi in Dorjano Korenika, Vinska klet Rakar ter Vinogradništvo in vinarstvo Sandi in Domen Jogan.

Prisotna bosta še Vinogradništvo in vinarstvo Petelin-Rogelja s Krasa ter Vinska klet Brda iz Goriških Brd.

Za to, da bomo vino lahko spajali s čokoladnimi sladicami, bodo poskrbele Kavarna Triglav, VitaNatur in Kroštola. Na ŠOUP stojnici pa se bomo sladkali s čokoladno fontano.

PROGRAM

 • 16.00 Pričetek
 • 16.30 Uradna otvoritev

Dogodek bo povezoval Iztok Gustinčič

 • 16.00 - 22.00 Degustacija vin in čokoladnih sladic ob lounge glasbi, za katero bosta poskrbela DJ Exo Beltram in Erik Kramberger.
 • 17.30 - 18.00 Delavnica spajanja vin s sladicami: "Katera je prava kombinacija?"

Delavnico bosta vodila mlada vinarka, tudi Vinska kraljica Slovenije 2014, Špela Štokelj in Almir Begič, nekdanji tekmovalec oddaje Gostilna išče šefa in vodja kuhinje restavracije Gušt Izola. Udeleženci delavnice bodo z njuno pomočjo iskali prave kombinacije med vinom in sladicami.

 • 19.00 - 19.30 Delavnica slepega degustiranja vin: "Ujemi pravi okus z zaprtimi očmi"

Delavnico bo vodil Matej Kralj, vinar iz Vinske kleti Kralj. Udeleženci se bodo preizkusili v slepem okušanju vin, najboljši okuševalci pa se bodo potegovali za bogate nagrade.

 • 21.00 - 22.30 Koncert glasbene skupine KiNG FOO

Degustacija vin in čokoladnih sladic bo potekala s kuponi. Cena enega kupona bo 50 centov.

Za več informacij nas spremljaj na naši Facebook strani.

Se vidimo na iskanju prave kombinacije med vinom in čokolado!

Foto: http://www.wellnesstoday.com/

Primorski študenti vabijo na obalo. V soboto, 16. aprila 2016, bo v Taverni v Kopru potekal že tretji Dan vina in čokolade!
Primorski študenti vabijo na obalo. V soboto, 16. aprila 2016, bo v Taverni v Kopru potekal že tretji Dan vina in čokolade!
Prenesi v: