• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
V Mariboru ponovno »Študentska krvodajalska akcija« //

V Mariboru ponovno »Študentska krvodajalska akcija«

ŠOUM za študente krvodajalce organizira tudi brezplačni prevoz izpred fakultet.

8.4.2016 8:13:53 AM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), pod okriljem Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), skupaj s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP) in z lokalnimi študentskimi klubi, organizira tradicionalni Študentsko krvodajalsko akcijo po vsej Sloveniji. Mariborski študentje bodo lahko darovali kri v dveh tradicionalnih terminih; v Študentskem kulturno prireditvenem centru ŠTUK (Gosposvetska cesta 83) in v UKC Maribor.

 

Luc Horvat, vodja Študentske krvodajalske akcije v Mariboru, dodaja: »Verjamemo, da bomo tudi tokrat mladi v velikem številu pristopili k akciji. V ponedeljek, ko akcija poteka na ŠTUKu, bodo ŠOUM informatorji pred fakultetami Univerze v Mariboru pozivali študente k darovanju. V torek, ko akcija poteka v UKC Maribor, bo ŠOUM poskrbela za prevoze študentov krvodajalcev izpred mariborskih fakultet in ŠTUK-a.«

Mariborski študentje bodo lahko darovali kri v dveh terminih:

 • 11. aprila 2016, od 9:00 do 14:00, krvodajalska akcija bo potekala v dvorani ŠTUK (Gosposvetska cesta 83, Maribor)
 • 12. aprila 2016, od 8:00 in 15:00, krvodajalska akcija bo potekala v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, na Centru za transfuzijsko medicino (Ljubljanska 5, Maribor)

V vseslovenski krvodajalski akciji, ki tokrat poteka celotni mesec april, se število krvodajalcev vidno povečuje. Tudi tokrat se pričakuje rekordno število krvodajalcev. Vsak študent krvodajalec po odvzemu krvi prejme malico in simbolično darilo, ki ga podarjata ŠOUM in Lekarne Maribor. Tudi letos bo vzporedno potekal vpis v bazo darovalcev krvotvornih matičnih celic »Slovenija Donor«, ki ga bo vodilo Društvo študentov medicine Maribor »Epruvetka«.

V Mariboru akcijo organizira ŠOUM, v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Maribor in UKC Maribor.

V lanskem aprilu je v Mariboru kri darovalo rekordnih 274 študentov. Bo številka tudi tokrat presežena?
V lanskem aprilu je v Mariboru kri darovalo rekordnih 274 študentov. Bo številka tudi tokrat presežena?
Prenesi v: