• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Študentje za čvrsta telesa vadili po vojaško //

Študentje za čvrsta telesa vadili po vojaško

Vadbe na prostem so se udeležili tudi številni fantje in skupaj z dekleti ustvartili super vzdušje na Bootcampu, ki ga je organizarala ŠOUM

27.5.2016 1:26:02 PM
Scufan teden zdravja je produkt želje po oblikovanju dogodka za študente, ki vključuje športne aktivnosti in med njimi razširja ozaveščenost o zdravem načinu življenja.

 

V ponedeljek, 23. maja, se je pred Filozofksko fakulteto v Mariboru zbrala skupina športnih navdušencev in navdušenk, ki so se pripravljali na pričetek skupinske vadbe Bootcamp, ki je trenutno med priljubljenejšimi.

Študentska Organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je dogodek vključila v program »sCUFanega tedna zdravja«, ki ga letos organizira že drugič. Minulo leto je dogajanje, ki želi med študenti in študentkami razširiti zdrav način žvljenja, potekal cel mesec, a so ga zaradi želje po večji udeležbi letos skrčili na en teden, natančneje od ponedeljka, 23.5.2016 do srede, 25.5.2016. Projekte v sklopu »sCUFanega tedna zdravja« sofinancira Mestna občina Maribor.

Otvoritev Scufanega tedna zdravja je torej bila vadba na prostem, ki so jo v sodelovanju z društvom Bodifit izvedli na travnatih površinah študentskega kampusa Gosposvetska.

Vadba je bila sprva načrtovana v dveh terminih: za dekleta in nekoliko težje za fante, a so zaradi majhne udeležbe, ki jo je povzročilo nestabilno vreme, termina združili. Tako so med udeleženkami bili tudi trije fantje, ki so »zasedli« zadnje vrste. Morda sem vam zdi udeležba fantov na omenjeni vadbi majhna, a se takšnih dogodkov fantje običajno raje izogibajo. 

Kaj pa sploh je Bootcamp vadba? To je visokointenzivni trening, ki vključuje celotno telo. Teži h kompleksnemu razvoju motoričnih sposobnosti in je kombinacija vojaških in športnih načinov gibanja, borilnih veščin ter osnovnih vaj za krepitev telesa. Zasnovan je na treh temeljih treninga: moči, kardiu in agilnosti. Lahko se izvaja s pripomočki ali brez njih. Vsebuje elemente kot so jumping jacki, skleci, počepi, poskoki in druge. Poudarek vadbe je na fleksibilnosti, stabilnosti in moči globokih mišic. Bootcamp pripomore k vsesplošni fizični pripravljenosti vašega telesa.

Punce so s tovrstno vadbo bile precej zadovoljne: »Bilo je zelo fajn, saj je vadba imela hiter tempo. Boljše bi bilo edino, če bi lahko bili v senci,« sta povedali Anja Kragojnik in Nina Kozinc, ki sta se udeležili vadbe na prostem.

Med tem, ko je puncam bila vadba precej zahtevna, so fantje povedali, da so pričakovali bolj »vojaško vadbo«, ki bi vključevala tudi kakšne pripomočke. Raznovrstni trebušnjaki, poskoki, vaje za roke in noge, ter konkretna krepitev celotnega telesa fantom pač ni dovolj.

Za vzpodbudo in motivacijo je bila med vadbo glasna glasba, ki daje tudi ritem vaj in »mučenikom« vliva energijo. Za še boljše vzdušje pa je bila prisotna še voditeljica, ki je glasno vzpodbujala in narekovala vaje.

Če želiš narediti nekaj dobrega za svoje telo, se lahko udeležiš ostalih brezplačnih dogodkov tedna zdravja (Pohod na Kalvarijo se je zaradi deževnega vremena prestavil na naslednji teden).

 

Bootcamp je visokintenzivna vadba, ki zjema celotno telo.
Bootcamp je visokintenzivna vadba, ki zjema celotno telo.
Prenesi v: