• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Razpis za bivanje v študijskem letu 2016/17 //

Razpis za bivanje v študijskem letu 2016/17

MIZŠ je objavilo razpis za subvencionirano bivanje študentov v študijskem letu 2016/17

6.6.2016 12:41:11 PM
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je objavilo razpis za subvencionirano bivanje študentov v naslednjem študijskem letu. Razpisanih je 14.531 mest za bivanje v študentskih domovih in pri zasebnikih.

 

Letošnja novost razpisa za subvencionirano bivanje študentov za študijsko leto 2016/17 je tudi poseben razpis za migrante, ki se lahko prijavijo kadarkoli med študijskim letom. Njim je namenjenih 89 mest.

V Ljubljani je v študentskem domu na voljo skupaj 7408 ležišč, od tega je predvidenih 2600 mest za sprejem in 4808 mest za podaljšanje bivanja. V petih dijaških domovih je na voljo 538 ležišč, v šestih zasebnih študentskih domovih pa še 351 ležišč. Za bivanje študentov pri zasebnikih je na voljo 900 ležišč, od tega je 150 mest za sprejem in 750 mest za podaljšanje bivanja.

V visokošolskem središču v Mariboru javni študentski domovi razpisujejo 2862 ležišč, od tega 1050 za sprejem in 1812 mest za podaljšanje bivanja. V dijaških domovih je na voljo skupaj 460 ležišč, v zasebnih domovih pa še 221 ležišč.

Dijaški in študentski dom Kranj razpisuje 201 ležišče, od tega je predvidenih 140 mest za sprejem, 61 pa za podaljšanje bivanja.

Na Primorskem so razpisane kapacitete v Kopru, Izoli, Portorožu in Novi Gorici. Skupaj je na voljo 1501 prosto mesto, od tega 497 mest za sprejem, ter 1004 mest za študente, ki svoje bivanje podaljšujejo v novo študijsko leto 2016/17.

Rok, ki ga študenti za sprejem v subvencionirano bivanje ne smejo zamuditi, je 16. avgust. Prošnjo morajo oddati preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ. Vsak kandidat lahko odda samo eno prošnjo. Tudi roka za podaljšanje bivanja ne smejo zamuditi (16. avgust). Prošnjo lahko vložijo tisti, ki so v študijskem letu 2015/16 bivali v javnih ali zasebnih študentskih domovih, dijaških domovih ali pri zasebnikih s subvencijo in se niso izselili oz. niso prekinili nastanitvene pogodbe.

Študentje, ki bodo izpolnjevali pogoje za subvencionirano bivanje pri zasebnikih, bodo lahko sklenili pogodbe za bivanje le pri zasebnikih, ki bodo izbrani na razpisu, ki ga za zasebnike objavijo študentski domovi za študijsko leto 2016/2017.

Cenzus za prihodnje študijsko leto znaša 2333,84 evra bruto mesečno na družinskega člana v letu 2015.

 

Prenesi v: