• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Ob koncu šolskega leta »Dijaške igre« //

Ob koncu šolskega leta »Dijaške igre«

Dogodek se bo odvil v četrtek, 23. junija, od 14. ure naprej v mariborskem Mestnem parku

21.6.2016 2:06:49 PM
Dijaška skupnost Maribor (DMS), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), prireja »Dijaške igre«, ki so postale simbol mariborskih dijakov ter letos neuradno zaključujejo šolsko leto mariborskih srednjih šol.

 

Dijaki vseh srednjih šol v Mariboru se bodo pomerili v različnih disciplinah. V tekmovalnem delu pa bo sodelovalo 12 štiričlanskih ekip. Tudi tisti, ki ne bodo tekmovali se bodo lahko preizkusili v zabavnih disciplinah! Zmagovalna ekipa bo prejela bogato in praktično nagrado, ki jo podarja Roomaze – Escape room Maribor.

Namen dogodka je, da se mariborski dijaki nekoliko pozabavajo in ob prijetnem športno-kulturnem vzdušju uspešno vstopijo v novo šolsko leto. V preteklem obdobju se je na vseh mariborskih srednjih šolah izobraževalo okoli 14.000 dijakov.

Barbara Potrč, vodja Dijaške skupnosti Maribor dodaja: »Dijaške igre so med mariborskimi dijaki postale že prava tradicija saj jih pripravljamo že četrtič, hkrati pa jim s tem dogodkom omogočamo zabavno in družabno sprostitev ob koncu šolskega leta.«

V sodelovanju s Festivalom Lent in programom Art Kampa, se bo po končanih igrah odvil še dogodek »DIJAŠKI ŠUS«, kjer se bodo na odru predstavile lokalne dijaške glasbene skupine.

 

 

Dijaške igre bdo potekale v mestnem parku Maribor
Dijaške igre bdo potekale v mestnem parku Maribor
Prenesi v: