• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Razpis: Frivolus - festival uličnih umetnikov //

Razpis: Frivolus - festival uličnih umetnikov

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) vabi umetnike na razpis

14.9.2016 1:25:39 PM
Letos bo Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) pripravila nov projekt in sicer Frivolus - festival uličnih umetnikov, kjer želijo tudi mladim umetnikom ponuditi prostor ustvarjanja in s čarobnostjo oživeti staro mestno jedro.

 

Po koprskih ulicah in trgih bo kmalu mogoče srečali klovne, čarovnike ali pa akrobate in ulične glasbenike. V mesto namreč prihaja ulični festival umetnikov – Frivolus, ki se bo odvijal od 14. do 16. oktobra. Festival bo gostil več kot 50 uličnih umetnikov iz različnih delov Evrope.

Frivolus je festival ulične umetnosti in uličnega gledališča, kjer poklicni umetniki in skupine delujejo zunaj institucionaliziranih prostorov. Parki, trgi, ulice in sprehajališča bodo postali kraji, v katerih se bodo obiskovalci z enim korakom potopili v čarobni svet domišljije.

Program bo povsem brezplačen in namenjen širši javnosti, od najmlajših do najstarejših, od domačih do tujih obiskovalcev. Tridnevni festival bo potekal od 10. do 22. ure in bo tematsko razdeljen v tri programske sklope, in sicer bo dopoldanski čas namenjen predstavam za otroke in otroškim delavnicam, tekom dneva bodo potekale raznolike aktivnosti po glavnih ulicah Kopra, večerni čas pa bo namenjen predstavam za odrasle obiskovalce.

Festival bo gostili klovne, žonglerje, čarovnike, akrobate, igralce, iluzioniste in še in še ... Piko na i bo čarobnemu popotovanju dala simfonija uličnih glasbenikov, ki bo skozi vse tri dni zabavala in oživela koprske ulice.

Razpis je namenjen slovenskim in tujim umetnikom in izvajalcem, zato k prijavi vabijo vse, ki bi jih sodelovanje na festivalu zanimalo. Prijavljenim nudimo povračilo stroškov prevoza, hrano in prenočišče.

 

Več o razpisu TUKAJ ter o projektu TUKAJ.

 

Prenesi v: