• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Zveza ŠKIS z novo predsednico //

Zveza ŠKIS z novo predsednico

Po dveh letih vodenja se je od svoje funkcije poslovila Špela Oset in jo predala Patriciji Premrov

2.11.2016 11:58:04 AM
V soboto, 29. oktobra 2016, so predstavniki študentskih klubov Slovenije izvolili novo vodstvo svoje krovne organizacije.

 

Po dveh letih vodenja se je od svoje funkcije poslovila Špela Oset iz Celja, in jo predala Primorki Patriciji Premrov, večletni aktivistki Zveze ŠKIS in nekdanji vodji Odbora za izobraževanje. 

V soboto je na Mariborskem Pohorju potekala volilna skupščina Zveze študentskih klubov Slovenije (Zveze ŠKIS), na kateri je nekdanje vodstvo Zveze predstavilo svoje delovanje v preteklem mandatu, novoizvoljena ekipa pa cilje in načrte, ki jih ima za delovanje v prihodnosti. Patricija Premrov, 24-letna študentka magistrskega študija na Ekonomski fakulteti, ki prihaja iz Hruševja, si je ob izvolitvi zaželela, da bi med njenim mandatom Zveza ŠKIS in študentski klubi postali še samostojnejša entiteta, ki stopa svojo pot in se tako loči od dejavnosti drugih organizacij iz iste sfere delovanja

Poleg nove predsednice so študentski klubi volili tudi člane Glavnega odbora, Nadzorne komisije in Varnostnega sveta. V Glavni odbor so bili izvoljeni Simon Šoln (podpredsednik Zveze ŠKIS in predsednik Varnostnega sveta), Nina Plank (vodja Odbora za dijake), Urša Leban (vodja Mednarodnega odbora), Matej Drobnič (vodja Odbora za visoko šolstvo), Petra Dermota (vodja Odbora za socialo in zdravstvo), Sandra Križanec (vodja Upravnega odbora operativnega dela), Tina Šoln (vodja Odbora za izobraževanje), Jon Pelko (administrator) in Vesna Arlič (blagajničarka). Nadzorno komisijo bodo v naslednjem mandatu predstavljali Ilija Buzar, Žan Kavčič, Lučka Ilc, Tim Gumilar in Domen Balantič, predstavniki posameznih regij, ki sestavljajo Varnostni svet Zveze ŠKIS, pa bodo Iris Ambrož, Varja Božič, Mark Perko, Jaka Trilar, Miha Zupančič in Andraž Bebar.

Patricija je ob izvolitvi izrazila željo po vzpostavitvi še učinkovitejšega notranjega delovanja in vključevanja mladih visoko motiviranih posameznikov, ki bodo v prihodnosti soustvarjali in vodili Zvezo ŠKIS. Poudarila je, da je treba ravno učenju novih in mlajših aktivistov, prenosu znanja glede organizacije Škisove tržnice in spodbujanju študentskih klubov k aktivnemu delovanju dijaških sekcij posvečati največ pozornosti, saj se bosta le tako ohranila duh in ideja organiziranja mladih v študentske klube.

Da študentsko organiziranje živi tudi zunaj lokalnih skupnosti po Sloveniji, so Zvezo ŠKIS pred dobrim letom dni opomnili zamejski študenti, ko so nanjo zaradi podobnih interesov in delovanja v okviru Kluba zamejskih študentov naslovili prošnjo za včlanitev. Klub, katerega glavni namen je podpora slovenskim študentom iz Italije in organizacija manjših, a uspešnih dogodkov za njihovo združevanje, se je javnosti predstavil že na Škisovi tržnici 2016, uradno pa ga je Zveza ŠKIS pod svoje okrilje sprejela na sobotni skupščini. Ob ustanovitvi leta 1994 je Zveza ŠKIS štela 25 študentskih klubov, Klub zamejskih študentov pa se ji je pridružil kot 57. član. V želji, da bi v naslednjem letu moč Zveze ŠKIS rasla in nadaljevala izjemno tradicijo, ki stoji za njo, je naklonjenost zamejskim študentom izrazila tudi nova predsednica, in poudarila, da je moč Zveze ŠKIS prav vsak posamezni študentski klub.

 

 

Klubu zamejskih študentov je najnovejši član Zveza ŠKIS.
Klubu zamejskih študentov je najnovejši član Zveza ŠKIS.
Prenesi v: